rss

Debut oficial: Ford Fiesta Panel Van

  1. 29/09/2008
  2. Tags: Fiesta Panel Van, Ford, Hanovra, Paris
    Vezi toate fotografiile (1)

    Initial, v-am anuntat ca Ford Fiesta Panel Van isi va face debutul oficial la Paris, dar iata ca americanii au luat decizia sa prezinte masina ceva mai devreme, in incinta salonului de vehicule comerciale desfasurat la Hanovra, Germania.

    Desemnat sa concureze intr-un segment dedicat micilor intreprinzatori, mica utilitara Ford este in fapt un Fiesta ale carui geamuri laterale posterioare au fost inlocuite de suprafete din tabla, dar al carui adevarat atu este spatiul consistent de incarcare.

    Posta, firmele de curierat sau fast-food-urile cu posibilitati de livrare la domiciliu vor avea la dispozitie peste 1.000 de litri pentru depozitarea lucrurilor, intr-un spatiu cu dimensiunile de 1.292 x 1.278 (1.004 mm intre pasajele rotilor spate) x 936 mm.

    Pentru a se misca de colo-colo, Fiesta Panel Van va avea nevoie si de un motor cat de cat capabil, asa ca mai indicat ni se pare agregatul turbodiesel de 1,6 litri si 90 CP decat cel de 1,4 litri de 68 CP (mai ales ca amandoua consuma la fel – 4,2 litri/100 km).

    In afara de ele, Ford mai pune la dispozitie si un motor pe benzina din familia Duratec, de 1,25 litri si 82 CP, ce va compensa consumul ceva mai ridicat cu un pret de achizitie potrivit conditiei de entry-level.

    Pentru siguranta celui de la volan si eventual a pasagerului din dreapta, Ford a echipat masina in standard cu un sistem ABS ce include functia EBD (distributia electronica a fortei de franare), insa ESP-ul (ce include asistenta la franare EBA) este disponibil doar optional pe toate cele trei versiuni.

    Vizualizari: 967