rss

De la Las Vegas la Munchen: BMW iX Flow cu E Ink la BMW Welt

  1. 05/03/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Modelul care isi schimba culoarea - BMW iX Flow cu E Ink este expus in noua expozitie BMW i de la BMW Welt.
    In cadrul editiei 2022 a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, BMW Group a prezentat BMW iX Flow cu E Ink - o tehnologie unica care permite exteriorului sa-si schimbe culoarea. Pana la jumatatea lunii martie, vizitatorii BMW Welt au ocazia sa vada automobilul spectaculos in expozitia BMW i deschisa recent.
    Care este tehnologia din spatele schimbarii de culoare si care este plus valoarea?
    Automobilul este acoperit cu o suprafata inteligenta speciala care functioneaza intr-un mod similar cu tehnologia din e-book readers. O folie speciala pentru caroserie integreaza cateva milioane de capsule colorate. Pigmentii albi incarcati negativ sau cei negri incarcati pozitiv sunt stimulati de semnale electrice si se aduna la suprafata si in acest fel schimba culoarea exterioara. "In acest fel, oferim celor de la volan libertatea de a-si exprima diferitele parti ale personalitatii catre lumea exterioara si de a le redefini la fiecare calatorie", spune Stella Clarke, director de proiect BMW iX Flow cu E Ink. Cu capacitatea de a schimba culoarea exterioara si de a afisa diferite modele, BMW iX Flow cu E Ink deschide noi lumi pentru o experienta individuala de condus. Tehnologia ofera si numeroase domenii potentiale de aplicare dincolo de experienta de client, de exemplu pentru imbunatatirea eficientei energetice. Vopseaua electroforetica din BMW iX Flow cu E Ink difera de ecrane prin faptul ca nu consuma decat pentru schimbarea culorii. Culoarea exterioara potrivita imbunatateste efectiv eficienta energetica a automobilului. O suprafata alba va reflecta lumina soarelui mult mai mult, iar vara previne incalzirea puternica automobilului. in acelasi timp o suprafata neagra este mai potrivita pentru stationarea pe perioada iernii, acumueleaza mai bine caldura soarelui si mentine o temperatura mai buna in habitaclu. Astfel, schimbarea culorii reduce consumul de energie, poate contribui astfel la o autonomie mai buna si asigura un plus de confort pentru cei de la interior.
    Programul BMW Welt
    De luni pana sambata intre orele 7.30 si 24.00. Duminica si in sarbatorile legale intre orele 9.00 si 24.00.
    Protectie impotriva COIVD19
    Reglementarile 2G-Plus sunt valabile la BMW Welt si la Muzeul BMW. in timpul vizitei dumneavoastra va rugam sa furnizati o dovada ca sunteti fie complet vaccinat, fie recuperat si sa aduceti dovada suplimentara a testului negativ. Optional este suficienta si dovada efectuarii unui booster. Va rugam sa respectati distanta minima de 1,5 metri si obligatia de a purta o masca de protectie pentru gura/nas FFP2.

    Vizualizari: 470