rss

De ce acte ai nevoie la vanzarea masinii

 1. 27/08/2014
  Vezi toate fotografiile (1)

  Dupa ce am vazut cum poti pregati exemplar masina pentru vanzare, dupa ce ai trecut prin mai multe vizionari, iata ca ai deja un client. L-ai convins, s-a convins si el cat de bine arata si cat de bine este intretinuta “batrana ta”, iar acum urmeaza formalitatile.

  Documentele necesare pentru vanzarea unei masini sunt: certificatul de inmatriculare si cartea de identitate. Totodata, asigura-te ca ai toate actele care sa demonstreze ca ai fost un proprietar: revizii la zi, alte intrari in service etc.

  Inainte de a semna contractual de vanzare-cumparare, trebuie sa scoti de la Fisc fisa fiscala, adica evidenta tuturor datoriilor (daca este cazul) existente pentru masina ta, pentru a demonstra cumparatorului ca esti la zi cu impozitele si amenzile primite. 

  Daca totul este in regula puteti semna contractul de vanzare-cumparare.

  In cazul in care vrei sa pastrezi numarul de inmatriculare (dupa ce ai stipulat acest lucru in contractul de vanzare-cumparare), nu uita sa iei placutele..

  Dupa ce ai rezolvat si cu radierea masinii, contacteaza-ti asiguratorul pentru a-l anunta ca ai vandut masina.

  Mare atentie! Nu preda masina si actele necesare inainte de a ajunge sa o radiezi, imediat dupa ce ai facut actul de vanzare-cumparere. Daca nu o va avea talonul si nici cartea de identitate nu o va putea instraina la randul lui in timp ce tu platesti impozitul pentru o masina pe care nu o mai detii. 

  Nu ii da nici copie dupa acte pentru ca acestea pot fi utilizate pentru a se legitima si pentru a demonstra ca are actele masinii, cu mentiunea ca detine un xerox pentru a se asigura ca nu le pierde. Intre timp, poate vinde masina mai departe, iar tu vei achita impozitul.

  Nu accepta cecuri. Cea mai sigura modalitate de plata este cash sau  viramentul bancar.

  Vizualizari: 74839
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »