rss

Dakar-ul, din nou indoliat!

  1. 08/01/2009
  2. Tags: Dakar, Pascal Terry
    Vezi toate fotografiile (2)


    Nici nu a inceput bine cea de-a 31-a editie a Dakar-ului, prima pe taram sud-american, ca a si facut prima victima. Dat disparut inca din ziua a doua de concurs, motociclistul francez Pascal Terry, de 49 de ani, aflat la prima participare in aceasta competitie, a fost gasit mort in noaptea de marti spre miercuri.

    Corpul francezului a fost gasit intr-o zona greu accesibila din cauza vegetatiei foarte bogate si, conform declaratiilor oficiale, trupul neinsufletit se afla la 50 de metri de motocicleta. In momentul in care a fost gasit, Terry avea casca scoasa, era retras la umbra si avea langa el atat hrana, cat si apa, iar autoritatile au deschis o ancheta pentru a afla cauza decesului.

    In raportul oficial se arata ca nici rider-ul, nici motocicleta nu prezentau urme ale unei cazaturi si nu dadea semne de deshidratare. Se presupune ca decesul a survenit duminica noaptea sau luni dimineata, la numai cateva ore de la disparitia sa. 

    Inca nu este nimic clar, dar, din primele informatii scoase la iveala de autopsie, Pascal Terry a decedat in urma unui stop cardio-respirator provocat de un edem pulmonar.

    Din cate se stie,  motociclistul francez a informat oficialii duminica, pe cand se afla la kilometrul 197 (intre Santa Rosa si Puerto Madrid), ca Yamaha pe care concura a ramas fara combustibil, insa apoi a facut rost de cativa litri de la un alt concurent. Mai tarziu Terry a emis un semnal de alarma si au inceput cautarile, dar de aici incolo nu se mai stie nimic, organizatorii pierzand legatura cu el.

    "Banuim ca s-a ratacit, apoi a suferit ceva probleme de sanatate si a decedat asteptand asistenta", a declarat un purtator de cuvant al politiei locale, Julio Acosta. Acesta a mai spus ca, desi organizatorii stiau despre disparitia sa inca de duminica dupa-amiaza, politia a fost informata abia in noaptea de luni spre marti. Din cate se pare, aceasta intarziere a fost cauzata de o lipsa de comunicare intre organizatori.
    Vizualizari: 821