rss

Dakar 2009: Romeo Duicu, pe 90 dupa 3 zile

  1. 06/01/2009
  2. Tags: Dakar, Romeo duicu, Vectra Racing Team
    Vezi toate fotografiile (2)


    Romeo Duicu, singurul roman ramas in "Dakar", a terminat ziua a treia pe locul 97, cu o ora, 44 de minute si 49 de secunde intarziere fata de castigatorul etapei, spaniolul Marc Coma (KTM). In cea de-a treia zi a competitiei sportivii au avut de parcurs 694 de kilometri, intre localitatile argentiniene Puerto Madryn si Jacobacci.

    La "general", reprezentantul echipei Vectra Racing se afla pe pozitia 90 (din 235 motociclete care au luat startul), la aproape 4 ore in spatele liderului Marc Coma. Locul secund este ocupat de David Fretigne (Yamaha), iar pe trei se afla Pal Anders Ullevaseter (KTM).

    La categoria auto, ziua de luni a fost castigata de Nasser Al-Attiyah (BMW X3), urmat de Carlos Sainz (VW Race Touareg 2), la 35 de secunde, si de germanul Dieter Depping (VW Race Touareg 2), la distanta de un minut si 40 de secunde.

    Carlos Sainz
    ramane, insa lider in clasamentul general, Al-Attiyah urmandu-l la trei minute si 40 secunde. Pe trei se afla sud-africanul Giniel De Villiers (VW Race Touareg 2), la cinci minute si 45 de secunde fata de lider.

    In competitia camioanelor, ziua a fost adjudecata de rusul Vladimir Chagin pe Kamaz, care a reusit sa mai reduca ecartul dintre el si Gerard De Rooy (Ginaf), ocupantul primului loc dupa trei zile. In clasamentul general De Rooy este urmat la sapte minute si 46 de secunde de Firdaus Kabirov (Kamaz) si de veteranul Chagin, la noua minute si 28 de secunde.
    Vizualizari: 1045