rss

Dakar 2009: Liderul clasei auto a fost descalificat!

  1. 09/01/2009
  2. Tags: Dakar, Giniel de villiers, Nasser Al Attiyah, Romeo duicu
    Vezi toate fotografiile (1)


    Nasser Al Attiyah, pilotul din Qatar care a preluat conducerea in competitia sud-americana, a fost exclus din raliu dupa ce, in cea de-a sasea zi, a ratat mai multe puncte de trecere obligatorii. Joi dimineata, pilotul BMW, castigatorul primei si celei de-a treia etape, s-a confruntat cu probleme tehnice la modelul X3 pe care concureaza si a ales sa nu parcurga noua puncte de trecere obligatorii, dintre care un punct GPS, prevazute in speciala.

    Al Attiyah a obtinut cel mai bun timp in acea zi, insa organizatorii Dakar-ului au decis sa il descalifice ca urmare a nerespectarii regulamentului. Astfel, lider la categoria auto a devenit sud-africanul Giniel De Villiers (Volkswagen Race Touareg), urmat de coechipierii sai, Carlos Sainz si Mark Miller. Nani Roma, pe locul patru, este cel mai bine clasat pilot Mitsubishi.

    La moto, romanul Romeo Duicu (KTM) urcase la finele celei de-a sasea zile pana pe 69 in clasamentul general provizoriu, in timp ce Verhoeven si Casteu se aflau pe 8, respectiv 9, la mai mult de o ora si jumatate in spatele liderului Marc Coma.
    Vizualizari: 923