rss

Dakar 2007 Etapele 9 si 10, romani: Gyenes pe locul 54

  1. 18/01/2007
  2. Tags: Locul 51
    Vezi toate fotografiile (1)
    Emanuel Gyenes, singurul roman ramas in cursa la Dakar, a incheiat etapa a 9-a pe locul 51, la 1h 57:05 in urma castigatorului, letonul Vinters.

    In urma acestui rezultat, motociclistul satmarean urca 10 locuri in clasamentul general, ajungand pe pozitia 51.

    A doua zi, Gyenes a fost in prim-planul stirilor, dupa ce, alaturi de un alt motociclist, francezul Patrick Arnoult, l-a ajutat pe Gordon sa termine etapa.

    Runda a 10-a a fost obositoare, pentru ca s-a mers numai pe nisip. Am pierdut ceva timp pe proba pentru ca am cazut si dupa aceea l-am vazut pe Roby Gordon ramas in pana. Am oprit si eu si pilotul francez cu numarul 97 (Patrick Arnoult) si pentru ca benzina pe care o mai aveam in rezervoarele fata imi ajungea sa termin proba, am decis sa ii dau combustibilul din  rezervorul spate. Acesta are 12 litri, asa ca Hummer-ul a fost alimentat de la ambele motociclete cu aproximativ 24 de litri, iar americanul a putut termina intrecerea”.

    Dupa aceasta runda, Gyenes a mai coborat trei pozitii, pana pe locul 54, dar, daca nu intervine nici o problema grava, are toate sansele nu doar sa-si atinga obiectivul propus la inceputul cursei, sa ajunga la Dakar, ci si sa devina performerul all-time al Romaniei in aceasta competitie.

    Pentru austriacul Freinademetz, care concureaza cu licenta din partea forului nostru, etapa a 9-a n-a fost una tocmai buna.

    „Dupa prima oprire pentru realimentare am avut o cadere psihica. Am crezut ca Raliul Dakar m-a invins! Am fost salvat insa de un camion. In momentul in care am auzit zgomotul de motor m-am ambitionat si mi-am spus ca trebuie sa ajung, cu orice pret, inaintea lui la sosire”, a completat pilotul cu numarul 78.

    Martin Freinademetz a avut nevoie de peste 9 ore si jumatate pentru a ajunge la sosire, dar, pana la urma, a terminat intrecerea. A doua zi, austriacul stabilit la Sibiu a terminat cursa pe locul 90 si ocupa, dupa 10 runde, pozitia 101, cu una mai jos decat noul obiectiv al pilotului, care si-a propus sa termine cursa intre primii 100.

    In fine, celalalt pilot care concureaza cu licenta de la FR Moto, francezul Vulliet, a ocupat pozitiile 83 si 96 in etapele 9 si 10, iar in ierahia generala este clasat pe locul 94.
    Vizualizari: 497
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »