rss

Dakar 2007 Etapa 15, auto: Peterhansel la cota 9!

  1. 22/01/2007
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ultima etapa in intrecerea automobilelor a revenit unui Volkswagen, cel pilotat de Giniel de Villiers, care l-a invins cu numai doua secunde pe colegul sau de echipa, Carlos Sainz.

    A fost a patra runda castigata de sud-african si cea cu numarul noua pentru masinile echipei de uzina germane (10, daca punem la socoteala si victoria lui Sousa).

    Touareg s-a dovedit cel mai rapid model in Dakar 2007, dar, din nefericire pentru conducerea teamului, care astepta primul triumf absolut, nu si cel mai fiabil, Mitsubishi adjudecandu-si al 7-lea triumf la rand si al 12-lea din istorie.

    Stephane Peterhansel a trecut primul linia de sosire, bifand cel de-al treilea succes in patru ani la categoria auto si cel de-al 9-lea in Dakar, el izbutind sa castige, de sase ori, si la categoria moto.

    Francezul, care n-a obtinut nici o victorie de etapa in acest an, l-a invins cu 7:26 pe coechipierul sau Luc Alphand (castigatorul din 2006), repetand isprava unui alt francez, Claude Marreau (1982) si a germancei Jutta Kleinschmidt (2001), care se impuneau si ei fara sa obtina vreun succes in vreo runda din respectivele editii ale Dakar.

    Schlesser, clasat al treilea, a completat podiumul francez al actualei editii. La final, Peterhansel, care a condus plutonul incepand cu etapa a 10-a, declara ca a fost una dintre cele mai grele intreceri din cariera sa.

    "N-a fost simplu. Alphand a fost mereu aproape si cea mai mica eroare putea sa fie fatala. E bine insa ca s-a terminat asa. Cat priveste faptul ca n-am castigat nici o etapa, nu vad care este problema. Imi amintesc ca atunci cand m-am impus prima data intr-un rally-raid, in Tunisia, s-a intamplat la fel. Pana la urma insa este vorba de o intrecere de anduranta si ceea ce conteaza este sa ajungi primul la final”, a spus Peterhansel.
    Vizualizari: 399