rss

Daimler nu este interesat de Opel

  1. 27/02/2009
  2. Tags: BMW , BMW, Daimler, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)


    Un oficial a confirmat ca Daimler nu are nici o intentie de a cumpara Opel. Totodata s-au infirmat si zvonurile conform carora Daimler ar fi interesat de Volvo sau Saab.

    De curand a fost publicat un articol al analistului auto Max Warburton care sugera ca achizitia Opel ar fi o modalitate buna pentru ca Daimler sa-si largeasca expertiza privind productia de masini mici. Warburton estimase ca pierderile cu A-class si Smart s-au ridicat la 7 miliarde de euro. Punctul forte Daimler, sedanurile premium si camioanele, au suferit de asemenea un declin semnificativ in ultima perioada, astfel compania ar avea nevoie de o largire si pe piata low-cost.

    Presa germana a anuntat de asemenea intentia Opel de a vinde fabrica din Eisenach catre Daimler. Financial Times Deutchsland a anuntat ca reprezentantii Opel au contactat Daimler in legatura cu fabrica la care lucreaza 1,900 de persoane si care produce Corsa. Daimler inca nu a oferit un raspuns oficialilor Opel privind fabrica.

    Cum Guvernul Germaniei nu are nici o intentie de a prelua Opel, insa a promis ca ar facilita vanzarea constructorului, era de asteptat ca Daimler sa inainteze o oferta. Un alt potential salvator in viziunea lui Warburton era BMW, deoarece constructorul nu are autovehicule mici si low-cost.
    Vizualizari: 801