rss

Daimler, in vizorul lui ADIA

  1. 11/08/2008
  2. Tags: Abu dhabi, Actiuni, Adia, Daimler ag
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    ADIA este acronimul lui Abu Dhabi Investment Autorithy si, mai explicit, asta inseamna ca grupul german ar putea ceda in viitor o mare parte din actiunile sale unuia dintre cele mai importante fonduri de investitii din lume.

    ADIA, se estimeaza, sta pe un munte de bani estimat la o valoare cuprinsa intre 650 si 875 de miliarde de $, iar succesul de care se bucura in ultima vreme Daimler AG a atras ca un magnet liderii unui popor care adora modelele de lux ale casei din Stuttgart.

    Deocamdata, Daimler AG neaga orice plan de cautare a unui investitor de proportii, insa sursele de informare ce au acces la etajele superioare au dezvaluit faptul ca Dieter Zetsche doreste sa auda orice propunere care sa protejeze compania de actiunile firmelor de investitii.

    In aceste momente, singurul actionar majoritar al gigantului german este statul kuweitian, care detine 7,6% din pachetul total.

    Intre timp, guvernul de la Abu Dabhi – proprietarul lui ADIA – probabil ca va face cat de curand o oferta concreta prin intermediul acestui fond de investitii, ceea ce nu ar fi tocmai o surpriza: Mubadala Development Corporation, o alta companie aflata in proprietatea EAU, detine deja 5% din Ferrari si 17% din actiunile lui Spyker.

    Vizualizari: 1059