rss

Dacia Spring este disponibila intr-o noua versiune, „Extreme”, cu un nou motor, de 65 CP

  1. 24/01/2023
    Vezi toate fotografiile (3)

    Dacia lanseaza o noua versiune a modelului Spring, intitulata „Extreme”. Odata cu aceasta este inaugurata noua motorizare „ELECTRIC 65”. Comenzile pentru versiunea Spring Extreme 65 vor fi deschise in Romania pe 16 ianuarie.
    O noua versiune, in registru outdoor
    Sub numele Extreme, Dacia introduce o noua versiune a modelului Spring. Abordand un registru outdoor, acest nivel de echipare va fi disponibil in viitor pe patru modele ale marcii (Spring, Sandero, Duster si Jogger).
    Spring Extreme inaugureaza o noua culoare de caroserie, Slate Blue, si o serie de elemente de design exclusive:
    La exterior:
    - Carcasele oglinzilor retrovizoare sunt vopsite in culoarea Copper Brown. Aceeasi nuanta se regaseste si pe barele de pavilion, pe ornamentele de sub blocurile optice, pe capacele rotilor si pe logotipul Dacia de pe hayon. 
    - Usile din fata sunt decorate cu un stripping care aminteste de elementul distinctiv al modelului Duster amplasat intre usi si aripile din fata.  
    La interior:
    - Un ornament specific pentru pragurile usilor.
    - Covorase de cauciuc cu ornament specific pentru locurile din fata.
    - Conturul aeratoarelor si cel al plansei de bord sunt de culoare Copper Brown.
    - Materialul care imbraca scaunele dispune de cusaturi aparente de culoare Copper Brown, in timp ce sigla Dacia Link este imprimata pe spatarul scaunelor din fata.
    Versiunea Extreme inlocuieste in gama Spring nivelul de echipare Expression.
    Un nou motor, mai puternic
    Odata cu lansarea versiunii Extreme, Dacia inaugureaza noul motor ELECTRIC 65 (65 CP/48 kW). Disponibila doar pe acest nivel de echipare, noua motorizare, asociata cu un nou reductor specific, ofera acceleratii si reprize mai energice pe o plaja de utilizare extinsa. 
    Echipat cu acest motor ELECTRIC 65, Spring Extreme dispune de o autonomie de 220 km in ciclu WLTP Mixt (si 305 km in ciclu WLTP City).
    Motorul ELECTRIC 45 (45 CP/33 kW) va fi in continuare disponibil pe nivelul de echipare Essential.
    SPRING, o adevarata poveste de succes
    Lansat in primavara anului 2021, Spring a democratizat accesul la mobilitatea electrica inregistrand deja peste 100 000 de comenzi. Dintre acestea, trei sferturi apartin clientilor particulari, ceea ce reprezinta o performanta remarcabila.
    Datele obtinute prin serviciile conectate au permis masurarea unor indicatori cheie care confirma faptul ca Spring este un vehicul adecvat pentru modul in care este utilizat de clienti:
    - Traseele cotidiene au in medie 31 km iar viteza medie de deplasare este de 26 km/h.
    - In 75% din cazuri, Spring este alimentat la domiciliul posesorului, durata medie de alimentare fiind de 3h30.
    Spring corespunde totodata perfect profilului de vehicul utilizat de companiile de car sharing precum si asteptarilor micilor intreprinzatori.
    Xavier Martinet, SVP Marketing, Vanzari si Operatiuni
    „In mai putin de 2 ani, clientii au facut din Spring unul din liderii pietei de vehicule electrice cu peste 100.000 de comenzi inregistrate de la lansare. In 2022, Spring a devenit cel mai vandut vehicul electric catre persoanele fizice din Franta si ar urma sa se claseze pe podiumul european al vanzarilor catre aceeasi categorie de clienti. Achizitionat cel mai adesea ca al doilea vehicul al unei familii, Spring se impune ca mijlocul de transport principal din timpul saptamanii pentru 90% din clientii care l-au ales. Indraznet si vizionar, Spring este perfect adaptat nevoilor de mobilitate ale clientilor sai”. 
    Comenzile in Romania se deschid pe 16 ianuarie 2023.
    Spring Extreme va putea fi comandat in reteaua de agenti autorizati Dacia din Romania incepand din data de 16 ianuarie.
    Pretul noii versiuni este de 22 450 €, iar primele livrari vor avea loc inainte de jumatatea anului.

    Vizualizari: 710