rss

Dacia Sandero nu poate fi cumparata prin programul „Rabla”

  1. 05/06/2008
  2. Tags: Dacia sandero
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia Sandero, cel mai nou model din gama constructorului autohton, lansat oficial pe 3 iunie pe piata romaneasca, nu va putea fi achizitionat prin programul de innoire a parcului national auto din 2008 (programul „Rabla”), care a inceput pe 1 iunie, a declarat pentru Agentia de Presa Rompres directorul de comunicare al companiei Dacia, Liviu Ion.

    Al cincilea model din gama Dacia, hatchback-ul Sandero poate fi comandat in toata reteaua comerciala Dacia din tara, la preturi cuprinse intre 6.890 euro si 9.850 euro (cu TVA).

    Noul model beneficiaza de o garantie de trei ani sau 100.000 km, iar reviziile vor fi efectuate la 20.000 km, fiind oferta cea mai avantajoasa din segmentul automobilelor bicorp.

    Persoanele fizice care doresc sa-si cumpere o masina noua pot apela la programul "Rabla", care are alocata o suma totala de 120 de milioane de lei, prima acordata fiind de 3.000 de lei.

    Prima etapa a programului se desfasoara in perioada 1 iunie - 25 septembrie, iar cea de-a doua incepe pe 1 octombrie si se va incheia pe 12 decembrie 2008.

    Potrivit Ordonantei de Urgenta privind reluarea pentru anul 2008 a programului de stimulare a innoirii parcului auto national, de prima de 3.000 de lei poate beneficia orice proprietar sau mostenitor al unui autoturism uzat cu o vechime de cel putin 12 ani de la anul fabricatiei, aflat in stare de functionare, si a carui prima inmatriculare in Romania a avut loc pana la data de 31 decembrie 2006 inclusiv.

    Proprietarul autoturismului vechi trebuie sa se decida ce masina doreste sa-si achizitioneze si, in consecinta, sa se inscrie la unul dintre producatorii validati. Acesta ii elibereaza persoanei o nota de acceptare valabila 30 de zile calendaristice de la eliberare – aceasta reprezentand dovada inscrierii in program.

    Valabilitatea notei de acceptare nu trebuie sa depaseasca datele de 18 septembrie - pentru prima etapa, si 5 decembrie - pentru etapa a doua. La expirarea valabilitatii notei de acceptare, producatorul validat poate scoate din evidenta sa persoana fizica respectiva, iar cetateanul pierde dreptul de a participa la program, daca nu depune documentele necesare la producatorul validat in termen, producatorul validat avand dreptul de a redistribui locul vacant altei persoane fizice.

    Autoturismele noi comercializate in cadrul programului "Rabla" pot fi achitate integral sau in rate, nefiind permisa achizitionarea in sistem leasing.

    Cele mai multe autoturisme incluse in programul "Rabla 2008" apartin marcilor Dacia, Daewoo, Fiat, Hyundai, Opel, Chevrolet, Renault/Nissan si Suzuki, potrivit listei producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati ai acestora, validati de Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu, pentru a participa la Programul de stimulare a innoirii parcului auto national. Acesti producatori au fiecare cate 3.199 de autoturisme incluse in program.

    Persoanele interesate de achizitionarea unei masini prin acest program mai pot alege intre marcile Skoda (2.879 de autoturisme), Peugeot (2.529), Volkswagen (2.159), Ford (2.010), Toyota (1.999), Kia (1.045), Seat (840), Mitsubishi (432), Citroen (325), Mazda (199), Honda (40), Subaru (17), Audi (8) si Lada (6).

    Obiectivul programului de stimulare a innoirii parcului auto national vizeaza diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi, proprietate a persoanelor fizice romane, cu nivel de poluare ridicat. Astfel, anul acesta, 40.000 de cetateni au posibilitatea sa-si inlocuiasca masinile vechi cu unele noi, in scopul incadrarii emisiilor in valorile-limita admise la nivel european.

    Vizualizari: 1494