rss

Dacia majoreaza salariile cu 12 %

  1. 24/03/2008
  2. Tags: Dacia pitesti
    Vezi toate fotografiile (1)
    Administratia Dacia Pitesti ofera o crestere de 18,5 % pentru angajatii cu salariul minim si o majorare cu 12 % a salariului mediu brut, a anuntat intr-o conferinta de presa, directorul de comunicare al Dacia Pitesti, Liviu Ion.

    Ion a spus ca administratia nu poate acorda o majorare salariala de 550 de lei, asa cum au cerut sindicalistii si ca adunand toate cererile salariale solicitate de sindicat s-ar ajunge la o crestere de peste 70 %, lucru care nu poate fi luat in calcul, in conditiile in care Dacia are de recuperat in continuare pierderi de 61 de milioane de euro.

    Potrivit sursei citate, patronatul ofera si o prima pentru rezultatele anului 2007, echivalenta cu un salariu de baza individual acordat intr-o singura transa, aceasta prima fiind de minimum 1.020 de lei, dar si prime de Paste si prime de vacante.

    Dupa cum informeaza Mediafax, in perioada 2000-2004, Dacia a avut pierderi de 363 milioane de euro si totusi, aproximativ in aceeasi perioada, au fost facute investitii de 800 de milioane de euro.

    Sursa citata a spus ca pentru relansarea uzinei au fost facute eforturi deosebite, pentru ameliorarea conditiilor de lucru fiind investiti, in anul 2007, 4,6 milioane de euro.

    "Tot profitul Daciei a fost reinvestit, niciun ban nu a plecat in Franta. Lumea trebuie sa stie ca media investitiilor anuale la Dacia este 200 de milioane de euro, iar in 2007 Dacia a investit 4,6 milioane de euro in 2007 si va investi 5,6 milioane de euro in 2008 pentru ameliorarea conditiilor de lucru. Dacia ofera salarii realiste, iar solicitarile salariale ale sindicalistilor pun in pericol cresterea sanatoasa a companiei si viitorul Dacia. Tinand cont ca in 2010 noile uzine Renault din Maroc, India si Rusia vor fi in masura sa produca si ele autoturismul Logan. Asta nu inseamna mutarea uzinei", a mai spus Ion.

    Potrivit directorului de comunicare al Dacia, nu pot fi comparate salariile angajatilor Renault din Franta cu cele ale angajatilor din Turcia si cu cele ale salariatilor de la Dacia din Romania pentru ca sunt tari diferite cu economii diferite, insa salariile Dacia sunt peste media pe economie. El a spus ca daca in 2004 un salariat Dacia cumpara un Logan cu 38 de salarii, in prezent il cumpara cu 19 salarii.

    De asemeanea, la Dacia Pitesti Renault au fost facute 3.500 de angajari in 2007, iar in acest an vor mai fi angajate 3.000 de persoane, a mai sustinut sursa citata.

    Directorul de comunicare al Dacia Pitesti a mai spus ca administratia este deschisa permanent dialogului cu sindicatele, iar aceasta disponibilitate a existat "si sambata, si duminica si astazi", patronatul asteptandu-i in continuare pe sindicalisti la negocieri.

    Liviu Ion a adaugat ca in prezent 49 % dintre angajatii uzinei sunt in greva generala, si nu 80 %, asa cum anuntasera sindicalistii si a spus ca nu are informatii daca administratia va actiona sau nu in judecata sindicatul pentru greva.

    Reprezentantul Dacia Renault nu a putut estima la cat se ridica pierderile produse societatii prin aceasta greva, insa a spus ca nu exista intarzieri la livrari.

    Angajatii uzinei Dacia Renault din Pitesti au intrat in greva generala pe termen nelimitat, luni dimineata, incepand cu ora 7.00, dupa ce au esuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorarile salariale.
    Vizualizari: 1057