rss

Dacia intrerupe productia 4 zile

  1. 26/10/2008
  2. Tags: Dacia
    Vezi toate fotografiile (1)


    Desi se spunea ca situatia economiei mondiale nu se va resimti si la Dacia, iata ca producatorul roman de autovehicule ieftine a anuntat ca este nevoit sa intrerupa productia timp de patru zile, in 30 si 31 octombrie, precum si in 13-14 noiembrie. Aceasta decizie are ca scop adaptarea programului de fabricatie la cererea comerciala.

    "Fabricatia de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului CKD, precum si expeditiile de vehicule vor continua fara intrerupere", releva Mediafax citand un comunicat de presa remis de Dacia.

    In prima luna din 2008, in Uzina de la Mioveni erau asamblate un numar record in istoria companiei de1.300 de autovehicule zilnic si, respectand algoritmul, se presupune ca, scazand cele patru zile de repaos, constructorul autohton va incheia anul cu un minus de 5.200 de exemplare din totalul de 310.000 unitati planificate pentru 2008. Aceste pierderi se alatura celor suferite in lunile martie-aprilie, cand angajatii Dacia s-au aflat in greva generala timp de trei saptamani. La vremea respectiva Renault-Dacia a comunicat pierderi de 13 milioane de euro cauzate de "revolta" salariatilor.

    Cu toate acestea, Dacia este pe drumul cel bun: in primele noua luni ale anului a vandut 194.165 automobile, cu 17% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.
    Vizualizari: 960