rss

Cum vede Mercedes viitorul: F-CELL Roadster (cu galerie foto)

  1. 26/03/2009
  2. Tags: Concept, F-CELL Roadster, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (16)


    F-CELL Roadster este rezultatul unui an de munca a 150 dintre inginerii Daimler, obiectivul lor fiind dezvoltarea unui autovehicul propulsat prin conversie electrochimica. Iar rezultatul final combina tehnologia de ultima ora cu istoria companiei germane, lucru "tradat" de rotile inguste cu spite mari, asemanatoare cu rotile lui Benz Patent Motor Car din 1886.

    Materialele usoare au fost folosite atat la fabricarea interiorului, cat si a exteriorului. De exemplu, scaunele sunt realizate din fibra de carbon - peste care a fost aplicat manual un strat de piele fina -, in timp ce partea frontala, inspirata de bolizii din Formula 1, este fabricata din fibra de sticla.

    Si chiar daca in fotografiile alaturate apare fara volan, sa stiti ca nu este vorba despre un trucaj. Mercedes F-CELL Roadster se conduce prin tehnologie drive-by-wire, iar locul volanului a fost luat de un joystick instalat pe consola centrala.

    Automobilul este animat de un propulsor cu emisii zero pozitionat in spatele celor doua locuri, care produce electricitate prin reactia ce are loc intre un combustibil si un oxidant in prezenta unui electrolit, principiu pe care se bazeaza toate motoarele de tipul "fuel cell".

    Cu numai 2 "cai" la dispozitie, F-CELL Roadster nu depaseste 25 km/h viteza maxima, dar se lauda cu o autonomie de 350 kilometri.

    Pentru galerie foto completa dati click aici.


    Vizualizari: 989
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »