rss

Cum sa negociezi cel mai bun pret pentru o masina?

  1. 01/04/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fie ca vrei sa iti cumperi o masina noua sau fie ca vrei una deja rulata trebuie sa stii cum sa negociezi cu dealerul pentru a obtine cea mai buna oferta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa pleci acasa cu masina mult visata si sa faci o afacere buna.
    Informeaza-te!
    Alegerea masinii nu este un lucru usor. Trebuie sa cauti informatii despre consum, costul pieselor de schimb si al reviziilor si alte detalii prin care sa iti dai seama daca autovehiculul este potrivit pentru tine si familia ta.
    De indata ce ti-ai ales modelul de masina cauta oferte la mai multi dealeri. Daca vrei sa o achizitionezi cu credit, mergi la mai multe banci si studiaza-le portofoliul. Doar asa vei gasi cel mai bun pret si cele mai mici dobanzi.
    Nu te opri la un singur dealer
    Nu te limita doar la dealerii din orasul tau. Vezi ce oferte sunt si in zonele limitrofe. Poti cauta pe termene.ro firmele care comercializeaza masina pe care tu ti-o doresti. Daca locuiesti intr-un oras mare s-ar putea sa ai parte si de preturi pe masura, in schimb, in localitati mai mici sa gasesti discounturi mai consistente.
    Nu te concentra pe plata
    Dealerul s-ar putea sa incerce sa te convinga expunandu-ti un pret mic pe care urmeaza sa il platesti lunar ca rata pentru masina. Nu te lasa pacalit! Ia in calcul si cat vei plati pe combustibil, pe piesele de schimb, pe asigurari, pe revizii. Vezi daca nu cumva iesi mai ieftin la final cu o masina a carei rata este mai mare, dar are costuri de intretinere mai mici.
    Fii atent la detalii
    Nu te lasa incantat de reclame si oferte. Poate masina pe care tu ai vazut-o la un pret foarte bun are niste defecte. Poate super-oferta de creditare are niste asterixuri care se traduc prin dobanda fixa in primul an si apoi una mare. Poate oferta de buy back are niste termene ascunse care la final se vor dovedi foarte paguboase.
    Alege perioada perfecta pentru cumpararea masinii
    Asa cum stii si tu, dealerii de masini au si ei comisioane in urma vanzarii. S-ar putea ca o achizitie la sfarsitul lunii cand planul este realizat sa iti aduca un discount mai mare. Finalul de an este si el o perioada excelenta pentru a cumpara o masina, fie noua sau rulata deja.
    Evita costurile suplimentare
    Nu te lasa incantat de tot felul de adaosuri costisitoare. Suporturi de pahare de care nu ai nevoie sau alte detalii care la inceput iti pot parea utile, pot adauga sume importante la costul masinii. Citeste cu atentie si informatiile despre garantia extinsa, daca ti se propune sa faci una.
    Citeste toate hartiile cu atentie
    Chiar daca ti se pun in brate multe hartii, citeste-le de la cap la coada cu atentie, mai ales daca este vorba si de un contract de credit. Sunt situatii in care mici detalii te pot pune in dificultate, iar odata ce ai semnat nu prea mai ai ce face.
    Sursa Foto: pexels.com

    Vizualizari: 2774
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »