rss

Cum sa iti aranjezi masina pentru vanzare

  1. 31/01/2014
  2. Tags: Masina, Vanzare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca te-ai hotarat sa iti vinzi masina si vrei sa obtii un pret bun, Auto.ro iti dezvaluie cateva trucuri care te vor ajuta sa inchei o afacere avantajoasa. Totul depinde de tine si de felul in care alegi sa iti prezinti marfa.

    Primul contact pe il are potentialul cumparator cu masina ta se reduce la aspectul exterior.
    Pentru ca prima impresie conteaza, este esential sa faci o vizita la spalatorie sau sa lustruiesti caroseria cu sampon auto, cu ceara si apa. Pentru un efect maxim, poti da si un polish pentru a acoperi micile zgarieturi.

    Fii atent la detalii si curata insectele moarte si impuritatile. Acorda atentie maxima rotilor si jantelor. Daca sunt din aliaj, degreseaza-le. Daca este cazul, inlocuieste lampile arse si stergatoarele. Scapa de elementele de tuning evidente. Daca esti un pasionat al stylingului auto si ti-ai “infrumusetat” masina cu o serie de stickere artistice, este foarte posibil ca viitorului proprietar sa nu ii fie pe plac. Indeparteaza-le cu grija, fara a-i afecta vopseaua.

    Dupa ce ai terminat cu exteriorul, concentreaza-te asupra habitaclului. Un ambient curat, ordonat, cu un miros discret de parfum va face intotdeauna o impresie buna. Fie o duci la spalatorie, fie te apuci singur de treaba.

    Sterge bordul, portierele cu o carpa umeda pentru praf. La final, aplica silicon pentru un plus de luciu. Apeleaza la aspirator pentru a scapa de mizeria de pe covorase, dintre scaune, de sub scaune, bancheta si din portbagaj (dupa aceea le poti spala).

    Ia cateva betisoare de urechi si imbiba-le in alcool pentru a sterge display-urile de la clima, casetofon.  Pentru a finaliza aceasta operatiune ca la carte, poti utiliza spray cu aer comprimat de la magazinele de electronice.

    Urmeaza tapiteria! Dupa ce ai curatat-o cu aspiratorul, o poti peria cu o solutie de covoare (daca este din material textil) sau poti investi intr-un spray special pe care il vei folosi si pentru viitoarea masina. Daca arata deplorabil, poti atenua impactul vizual acoperind-o cu huse.

    Renunta la ursuleti, icoane, catei miscatori si alte obiecte personale care pot incomoda potentialul client.

    Un rol important in procesul de convingere il joaca aerul conditionat. Asigura-te ca functioneaza la parametrii normali. Daca este cazul, degreseza si spala motorul, dar nu insista foarte tare pentru a nu da de banuit. Verifica daca uleiul si apa sunt la nivelul cerut.  Pentru a evita vreo surpriza neplacuta, du-te la un service inainte ca potentialul client sa o duca la mecanic si sa observe eventuale nereguli.

    Vizualizari: 8416
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »