rss

Cum sa cresti valoarea la revanzare a unei masini

  1. 10/12/2013
  2. Tags: masina second hand, revanzare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Atunci cand iti cumperi o masina, trebuie sa gandesti in perspectiva. A face o afacere buna nu inseamna doar achizitionarea modelului dorit la o suma avantajoasa, ci si posibilitatea de a o repune in vanzare la un pret bun.

    1. Primul si cel mai important pas il reprezina achizitionarea unui model care sa nu isi piarda din valoare foarte mult. In general, masinile cu valoare la revanzare mica au un pret mai avantajos decat un autoturism care isi pastreaza valoarea in timp, acestea din urma fiind simtitor mai scumpe. De aceea, puterea de depreciere a masinii ar trebui sa fie primul criteriu la cumpararea unei masini.

    Valoarea la revanzare este data de aprecierea de care se bucura un model/brand in randul clientilor, cu alte cuvinte, cat de dorita este. Nivelul de popularitate este conferit de variabile precum valoarea brandului, fiabilitatea, disponibilitatea pieselor de schimb, etc.

    Pe piata din Romania masinile germane sunt la mare cautare. Desi un model din aceeasi clasa de provenienta italiana, coreeana, americana, etc, are in general un pret mai bun, romanii prefera masinile nemtesti, acestea fiind puternic inradacinate in constiinta romanului ca fiind "masini bune".

    2. Profilul unei masini cu valoare de revanzare mare se contureaza astfel: model de clasa mica sau medie, de provenienta germana, motorizare diesel, nuante ale caroseriei comune, in general metalizate (argintiu, negru, alb, albastru inchis).

    Un model cu o echipare de baza generoasa
    are mai multe sanse sa fie revandut la un pret mai mare. Asigura-te ca masina dorita beneficiaza de aer conditionat, sisteme de siguranta, sonorizare, jante aliaj, tapiterie piele. Este de preferat sa cumperi un model mai vechi dar cu echipari mai bune, decat unul mai nou.

    3. Nu iti tuna masina! Daca planuiesti sa iti pui amprenta personala asupra masinii mai mult decat trebuie, renunta! S-ar putea ca viitorului proprietar sa nu ii placa elementele de tuning precum abtibildurile, spoilerul si eleronul supradimensionate, lampile neon sub masina. Personalizarea excesiva a masinii trage in jos pretul la revanzare.

    4. O masina intretinuta creste simtitor pretul. Odata ce ai intrat in posesia masinii, acorda-i atentia necesara. Fa-ti reviziile la timp, la fiecare 10.000-15.000 de km. Chiar daca autoturismul a iesit din garantie, conditiile de drum din Romania te forteaza sa iti pastrezi obiceiul unor revizii regulate. Spal-o regulat, atat interior, cat si exterior. Daca esti fumator, incearca sa nu faci din masina ta o tutungerie.

    5. Pregateste masina de vanzare. La intalnirea cu potentialii clienti masina trebuie sa straluceasca de curatenie: jante si roti perfect curate, vopsea in stare perfecta, tapiteria impecabila. Remediaza micile defecte, inlocuieste becurile sau LED-uri arse, schimba uleiul, completeaza lichidul de frana si cel de racire. Sunt mici detalii care cantaresc mult in ochii cumparatorului.

    Totodata trebuie sa ai pregatite toate actele masinii, precum si alte documente care sa demonstreze ca masina a fost bine intretinuta: certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, rapoartele de reparatii care sa ateste faptul ca reviziile au fost facute la timp. Lipsa acestor documnte justificative va influenta negativ pretul cerut.

    Vizualizari: 9971
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »