rss

Cum poți achiziționa o mașină electrică pentru afacerea ta?

  1. 03/05/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ești nemulțumit de prețurile mari ale combustibilului? Dacă simți că aceste creșteri afectează capitalul companiei tale, poți găsi o variantă economică pentru reducerea costurilor de transport. 
    Există o soluție optimă prin care poți minimiza costurile aferente combustibilului și întreținerii mașinii: prin achiziționarea unei mașini electrice! În unele situații o poți încărca gratuit, la stații speciale de încărcare. 
    Vrei să cumperi un astfel de autoturism pentru firma ta, dar nu dispui de finanțare? Iată care sunt avantajele unui leasing mașini electrice:
    De ce să achiziționezi o mașină electrică printr-un leasing auto?
    Deși poate părea costisitoare inițial, investiția într-o mașină electrică ajută la generarea de profituri pentru companie. Achiziționarea unui vehicul electric prin leasing financiar îți oferă posibilitatea de a amortiza suma în timp ce folosești mașina conform nevoilor societății tale. În plus, poți alege să plătești în rate lunare, semestriale sau sezoniere, în funcție de modul care este cel mai avantajos pentru tine și compania ta.
    Prin leasingul de vehicule electrice, activele obținute vor deveni garanția finanțării. Acesta este un avantaj real pentru companiile noi, la început. În plus, leasingul de autoturisme electrice oferă flexibilitate la durata termenului contractului, deoarece se poate încheia mai devreme sau poate fi prelungit.
    În acest context, tot mai multe companii optează pentru soluții de mobilitate ecologice.
    Cum poți achiziționa o mașină electrică printr-un leasing auto?
    Te-ai convins că vrei să achiziționezi un autoturism prin leasing mașini electrice? Primul pas este să alegi societatea cu care dorești să colaborezi. Apoi, calculează valoarea finală pe care trebuie să o plătești prin această metodă de finanțare. Multe companii oferă un calculator leasing online prin care poți vedea pe loc o estimare a costului total al finanțării. 
    În următoarea etapă, compania cu care alegi să închei un contract de leasing mașini electrice va achiziționa autoturismul și ți-l va preda după semnarea contractului. Vei avea dreptul să-l folosești pe toată perioada contractuală, însă până la acel moment, societatea de leasing financiar va fi proprietarul bunului. La finalul perioadei de leasing și după achitarea unei valori reziduale (procent din valoarea mașinii care nu poate depăși 20%), vei deveni proprietarul bunului. 
    Ce trebuie să conțină contractul de leasing?
    Contractul de leasing financiar este reglementat, în principal, de O.G. nr. 51/1997 privind operaţiunile şi societăţile de leasing. Astfel, acest contract trebuie să conțină următoarele:
    • Definirea contractului ca unul de leasing financiar;
    • Numirea autovehiculului care face obiectul contractului şi caracteristicile sale de identificare; 
    • Valoarea ratelor periodice şi termenul lor plată;
    • Valoarea de intrare a bunului;
    • Valoarea reziduală a bunului convenită de părţi;
    • Valoarea avansului;
    • Durata de timp pentru folosirea a bunului în leasing;
    • Obligaţia asigurării bunului;
    • Valoarea totală a contractului de leasing.
    În concluzie, un contract de leasing mașini electrice poate fi o variantă strategică de finanțare pentru firmele care vor să economisească bani pe termen lung. Anumite aspecte benefice nu sunt de neglijat, cum ar fi flexibilitatea duratei de plată și a ratei periodice. Dacă îți dorești să obții o mașină electrică pentru societatea ta, nu ezita să iei în calcul această metodă de împrumut.

    Vizualizari: 1057
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »