rss

Cu un invertor auto profesional masina ta se poate transforma intr-o casa pe roti

  1. 15/09/2020
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca aveti nevoie, de-a lungul unor calatorii mai lungi cu masina, de o sursa sigura de curent alternativ, alegeti un invertor auto profesional ce poate acoperi cu succes nevoia multiplilor utilizatori din autovehicul. Utilizarea unui invertor auto poate constitui un model de buna practica in materie de siguranta rutiera, deoarece ofera conditii confortabile de calatorie pasagerilor, mai ales pe distante lungi.
    Avantajele folosirii unui invertor auto
    Un invertor auto de calitate poate oferi multiple iesiri pentru diferite aparate: laptopuri, sisteme GPS, telefoane mobile, camerele video sau aparatura de tip racitor pentru masina. Acestea dispun de masuri de siguranta, ce au rolul de a proteja vehiculul impotriva eventualelor defectiuni, precum:
    • inchidere automata: pentru a preveni epuizarea bateriei;
    • protectie impotriva supratensiunii: necesara pentru a proteja aparatele electronice impotriva fluctuatiilor de electricitate;
    • tehnologie de pornire lenta: ofera protectie la fluctuatiile de electricitate, scurtcircuite si temperaturi extreme.
    • ventilatoare – evita supraincalzirea acestuia.
    Tipuri de invertoare auto
    Invertoarele auto sunt de doua tipuri principale: cu sinusoidala pura si  cu unda sinusoidala modificata.
    Model cu sinosoidala pura
    Acest model functioneaza asigurand frecvente inalte de valori in circuitul electric. Chiar daca are un pret mai mic nu este cel mai avantajos model, deoarece necesita verificari periodice, avand un risc crescut de defectiune. Se potriveste mai bine pentru ceasuri digitale, incarcatoare de baterii, device-uri care includ acumulatori reincarcabili prin adaptoare alternative si diverse alte aparate stereo.
    Model cu unda sinusoidala modificata
    Acest model poate alimenta diverse dispozitive, fara perturbatii de natura radio. Se potriveste unor electronice precum: laptopul, aparatul foto, telefoanele mobile, dispozitive care sunt configurate cu motoare de mica putere, frigidere portabile, televizoare sau console de jocuri.
    Cum alegeti un invertor auto?
    Alegerea invertorului auto trebuie sa tina cont de modalitatea de utilizare a acestuia. Daca aveti nevoie de el doar pentru excursii pe distante medii cu masina, alegeti un model de invertor auto de mici dimensiuni, deoarece are o portabilitate crescuta si poate fi conectat la orice vehicul. Daca sunt mai multi utilizatori si aveti nevoie de mai multe prize, alegeti un dispozitiv mai mare care va ocupa mai mult spatiu mai masina, dar va fi mai eficient.
    Alte criterii de selectie sunt caracteristicile tehnice ale invertor auto si unele functii suplimentare, precum:
    • ventilatorul pentru racire - deoarece acesta va impiedica scurtcircuitele care pot distruge aparatul.
    • calitatea materialului exterior de fabricatie – cele mai multe invertoarelor auto sunt protejate de o carcasa puternica pentru a evita diversele deteriorari.
    • tipul de priza – deoarece exista diferente majore intre prizele europene si cele americane sau asiatice, alegeti varianta cea mai potrivita pentru dumneavoastra.
    • firma producatoare – cu cat firma este mai cunoscuta pe piata comerciala, cu atat sansele de a achizitiona un produs de calitate este mai mare, deoarece brandurile mari acorda o mare atentie calitatii materialelor de fabricatie, dar si serviciilor de garantie si postgarantie.
    O calitate superioara a produsului si diversele functii suplimentare de care acesta dispune pot duce la un pret mai mare al invertorului auto, dar consideram ca o astfel de investitie merita facuta pentru linistea si siguranta dumneavoastra in trafic.

    Vizualizari: 5460