rss

CTS-V va avea motorul lui Blue Devil?

  1. 05/06/2007
  2. Tags: Blue Devil, Cadillac, CTS-V
    Vezi toate fotografiile (1)
    Daca este sa dam crezare ultimelor zvonuri venite de peste Ocean, am putea asista in curand la o detronare cu surle si trambite a suprematiei germane in nisa limuzinelor supersportive.

    Dupa cum deja stiti, Chevrolet se preagteste sa lanseze curand o versiune si mai salbatica a lui Z06, dar General Motors se gandeste ca n-ar fi rau ca propulsorul ce va echipa viitorul supercar sa stea si sub capota lui Cadillac CTS-V.

    Aceasta ar insemna ca mezinul Caddy sa se transforme intr-un adevarat terminator nu numai pentru orice masina inscriptionata cu litere sau grupuri de litere gen “M”, “AMG” sau “quattro”, ci chiar si pentru cele mai multe supercar-uri, dat fiind faptul ca uriasul V8 LS7 de 7 litri cilindree este capabil, gratie compresorului mecanic, sa scoata peste 700 CP.

    Totusi, pentru a nu intra intr-o concurenta inutila cu Corvette Blue Devil (desi, sincer, nu ne-ar deranja nici asa), se pare ca pe CTS-V el va fi domolit la “doar” 600 CP, dar asta tot ar insemna aproape 100 CP peste un BMW M5 sau Mercedes E63 AMG.

    Daca mai punem la socoteala upgrade-ul serios pregatit pentru trenul de rulare si obsesia americanilor pentru Nurburgring, e posibil ca viitorul CTS-V sa demonstreze ca GT-urile capata o tenta de nonsens.
    Vizualizari: 968