rss

CRR Dunlop 7, Raliul Sibiului Pirelli, Cupa Logan Joe: Se stie primul campion!

  1. 26/07/2007
  2. Tags: Logan 1.6 mpi, Mulner, Turbatu
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cel mai dur raliu din campionat, Raliul Sibiului Pirelli, nu si-a dezmintit renumele nici in acest an, insa modelul Dacia Logan 1.6 MPi si-a demonstrat robustetea, toate cele 7 echipaje participante in Cupa Dacia JOE ajungand la sosire. Victoria i-a revenit, in premiera in acest an, lui Ernest Mulner, dar la fel de fericit a fost si Cristian Turbatu, cel care a adunat punctele care i-au asigurat victoria finala in prima editiei a Cupei Logan cu trei runde inainte de final.

    Soarele arzator, caldura sufocanta si duritatea traseului au reprezentat tot atatea piedici pe care concurentii le-au avut de infruntat in a saptea etapa a sezonului, Raliul Sibiului Pirelli. In plus, intrecerea a fost perturbata de izbucnirea unui incendiu in padurea strabatuta de cea mai lunga proba a raliului speciala Gatu` Berbecului. Intreruperea probei si anularea celei de-a doua parcurgeri a acesteia aveau sa vicieze rezultatul sportiv in cadrul Cupei Dacia JOE, principala victima fiind debutantul Bogdan Stanoiev.

    Angrenat in lupta pentru adjudecarea trofeului cu liderul clasamentului Cristian Turbatu, pilotul timisorean avea o singura alternativa pentru a se mentine in „carti”: victoria. Pornit hotarat pe calea atacului, Bogdan Stanoiev s-a instalat la conducere inca din prima proba speciala, pozitie pe care avea sa si-o mentina pana in speciala a sasea Gatu` Bercului.

    Intreruperea probei a condus la acordarea de timpi din oficiu pentru echipajele care nu au parcurs proba. Luand startul in ultima parte a plutonului, datorita statutului de debutant in campionat, lui Stanoiev i-a fost acordat cel mai slab timp obtinut in cadrul clasei N2 unde este inscris automobilul Dacia Logan. Handicapul de peste 4 minute fata de castigatorul specialei Ernest Mulner au facut ca tanarul pilot timisorean sa retrogradeze in pozitia a patra fara vreo sansa in lupta pentru victorie.

    Preluand conducerea cursei, Ernest Mulner si-a adjudecat in final prima victorie in acest sezon el reusind in total si doua victorii de proba speciala. Victoria l-a urcat pe brasovean in pozitia secunda a ierarhiei dupa sapte etape, cu avans de un punct in fata lui Bogdan Stanoiev.

    Scos din lupta pentru prima pozitie dupa ce a facut o pana de cauciuc pe speciala a patra, ce l-a costat peste doua minute, Cristian Turbatu si-a vazut intr-o prima faza spulberate sperantele la castigarea in avans a Cupei Dacia JOE 2007. In plus, strambarea puntii si ruperea unei fuzete pe a doua parcurgere a probei Santa au pus sub semnul intrebarii ajungerea la sosire.

    Finalmente zeita Fortuna i-a fost alaturi iar ceea ce pentru rivalul sau a reprezentat un mare dezavantaj pentru pilotul pitestean a fost noroc curat. Reusind sa termine Raliul Sibiului Pirelli in pozitia secunda, in fata lui Stanoiev, Cristian Turbatu a devenit matematic primul castigator al Cupei Dacia JOE cu trei etape inainte de finalul sezonului.

    De mentionat evolutie foarte buna a debutantului Mihai Dragomir care desi a ratat podiumul si-a trecut in palmares victoria in cadrul Cupei la prima trecere pe dificila speciala Santa.
    Aflata la prima cursa pe macadam, Alina Bunica a facut practic un antrenament cu public pentru a descoperi secretele evolutiei pe o suprafata complet ne-familiara, rezultatul sportiv cazand in plan secund.
    Vizualizari: 810