rss

CRR Dunlop 3, Raliul Hunedoarei Lukoil: Premiera pentru Ungur

  1. 23/04/2007
  2. Tags: Raliul Hunedoarei, Ungur
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ca si anul trecut, Campionatul de Raliuri al Romaniei propune in startul sezonului cite un nou nume de invingator in fiecare runda. Dupa Girtofan si Marisca, in etapa a treia, Raliul Hunedoarei, a fost rindul lui Ungur sa-si adjudece prima pozitie, acesta aflindu-se la primul succes al carierei.

    S-a mers tare, chiar foarte tare, in Raliul Hunedoarei, dovada ca viteza medie a invingatorului a fost de 121,04 km/h, mult peste cifrele traditionale in intrecerile de gen. Si a fost o batalie aspra, cu Ungur si Marisca in rol de protagonisti, echilibrul dintre acestia fiind relevat de diferente de o secunda-doua sau de egalitatea perfecta consemnata in PS5.

    Pina la urma, Ungur, revelatia startului de stagiune, a aratat ca este unul dintre cei mai buni cunoscatori ai probelor din Hunedoara, adjudecindu-si 6 dintre cele 10 „speciale” (una, asa cum spuneam, la egalitate cu secondantul sau) si s-a impus cu un avans de 7,8 secunde in fata colegului sau de la Motorhome Napoca, Marisca. Pe pozitiile urmatoare s-au clasat Girtofan, cel mai bun dintre echipierii Viola BkP, respectiv Tempestini.

    Aceeasi ierarhie a fost consemnata si la grupa N, in timp ce la grupa A, dupa iesirea in decor a lui Raspopa, care era lider autoritar, Mitroi s-a duelat cu Tatu, obtinind in final cistig de cauza. Incidentul lui Raspopa s-a consemnat in PS7, masina facindu-se praf. Echipajul a fost transportat la spitalul din Hunedoara. Colceriu este in afara oricarui periocol, in timp ce Raspopa, diagnosticat cu deplasare de vertebre, a fost transportat la spitalul din Tg.Mures pentru continuarea investigatiilor.

    Victorii probe speciale:  Ungur- 6 (1 la egalitate cu Marisca), Marisca- 3 (1 la egalitate cu Ungur), Aur- 2. Lideri succesivi: Aur PS1, Ungur PS2- final.

    Clasament final FIA: 1. Ungur/Jucan (Subaru Impreza N11), 2. Marisca/ Itu (Mitsubishi EVO 9), 3. Girtofan/ Berghea (Subaru Impreza STI), 4. Tempestini/ Pulpea (Subaru Impreza STI), 5. Pitigoi/ Csomortani (Mitsubishi EVO 9), 6. Cismaru/ Lazar (Mitsubishi Lancer  EVO 9), 7. Juhos/ Bako (Mitsubishi EVO 8), 8. Mitroi/ Hard (Citroen C2R2).

    Cistigatori clase: Mitroi/ Hard- Grupa A, Ungur/ Jucan- Grupa N, Mihalache/ Soos (Subaru Impreza STI)- Grupa H, Iacomi/Metesan (Renault Clio 16S)- debutanti, Marisca-Itu- Cupa Mitsubishi, Turbatu/ Stefanescu- Cupa Logan Joe. Cistigatori echipe: Motorhome Napoca RT.
    Vizualizari: 737