rss

Cresc tarifele RCA

  1. 30/11/2006
  2. Tags: Rca
Specialistii in asigurari sustin ca tarifele RCA vor creste si mai mult in perioada urmatoare, deoarece foarte multe daune sunt pe prime de nimic. Segmentul auto, mai ales cel al politelor RCA, a provocat in acest an pierderi de zeci de milioane de euro la nivelul industriei, din cauza daunelor mari, dar si a primelor de asigurare relativ mici.

Tarifele percepute de companiile de asigurare pentru politele RCA se vor majora incepand de anul viitor cu 43% pentru persoanele fizice si cu 68% in cazul persoanelor juridice. De la anul, nivelul tarifelor va fi liberalizat total, fiecare companie fiind libera sa practice orice tarife crede de cuviinta.

Mai mult, RCA va acoperi de la anul si Cartea Verde, adica riscurile de raspundere civila auto in afara granitelor. Daca RCA este mai scump, cei care circula cu masina in afara tarii vor plati mai putin. In prezent, Cartea Verde pentru o luna in statele membre ale Uniunii Europene costa 100 de dolari, iar in statele vecine Romaniei doar 40 de dolari pe luna.

Soferii care au un program frecvent de iesire din tara nu vor mai plati insa aceasta taxa de la anul daca au asigurarea RCA.
Vizualizari: 913