rss

Coupe-ul cu patru usi VW – ultimele vesti

  1. 02/07/2007
  2. Tags: Coupe, Passat, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (2)
    Mai sunt dor 10 luni pana la debutul noului coupe cu patru usi al grupului din Wolfsburg si, cum era normal, vestile concrete au inceput deja sa se scurga din spatele usilor inchise.

    Avand numele de cod CC, masina va imparti mare parte din componentele mecanice cu Passat si e posibil sa debuteze la primul mare salon al anului 2008, Detroit Motor Show.

    Cel mai ieftin model al gamei va fi propulsat de un motor de 1,8 litri supraalimentat cu 160 CP (conectat la o transmisie manuala cu sase trepte) ce va costa in jur de 30.000 de euro.

    Cu 2.500 de euro mai mult se va cere pretuita varianta echipata cu propulsorul turbodiesel common-rail de doi litri, capabil de 140 CP, in timp ce pentru top modelul miscat de V6-le pe benzina FSI de 300 CP (ce-si va transmite cuplul catre toate cele patru roti via o cutie cu dublu ambreiaj) clientul va trebui sa scoata din buzunar cel putin 40.000 de euro.

    Aspect obisnuit la masinile germane, mare parte din echipamentul disponibil acestui model se va regasi pe lista de dotari optionale, ce va include delicatese de genul camerei de luat vederi pentru marsarier si acoperisului panoramic din sticla.

    Totusi, nu ar trebui sa va speriati de eventuale preturi stratosferice: dupa ce s-a fript cu Phaeton, Volkswagen va avea grija sa sufle temeinic in acest proiect, mai ales ca Audi A5 va costa cu doar 4,000 de euro mai mult decat cel mai scump CC.
    Vizualizari: 928