rss

Costurile procedurii de inmatriculare auto in 2014

  1. 22/01/2014
  2. Tags: inmatriculari auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    In Romania, procedura de inmatriculare a unui autoturism presupune multe batai de cap. Practic, pentru o inmatriculare definitiva, proprietarul este obligat sa viziteze nu mai putin de 7 institutii, pentru a obtine un total de 15 documente fara de care inmatricularea nu poate fi definitivata. In sine, toate aceste drumuri va costa timp si nervi, dar nu numai.

    In 2014, costurile minime pentru o inmatriculare auto (in cazul unei masini deja inmatriculate de fostul proprietar in Romania) sunt urmatoarele: timbru de mediu (in cazul in care nu a fost achitat anterior, calculat in functie de vechimea masinii, capacitatea cilindrica, emisiile CO2 si norma de poluare EURO), RCA valabil minim 6 luni (intocmit pe numele noului proprietar), taxa de inmatriculare (60 lei), taxa de talon (37 lei), certificatul de autenticitate RAR (117 lei) si plata numarului de inmatriculare (40 de lei pentru un numar ales aleator sau 85 lei pentru un numar preferential).

    La aceste costuri se pot adauga si alte cheltuieli, in functie de tipul autoturismului si modul in care a fost achizitionat acesta. Astfel, in cazul in care autoturismul a fost cumparat direct din strainatate, ati putea fi nevoiti sa achitati si contra-valoarea TVA-ului aferent achizitiei sau sa il omologati, contra cost, la Registrul Auto Roman. Mai mult decat atat, in cazul in care nu indepliniti procedurile in termenul legal, veti fi nevoiti sa platiti amenzi. De exemplu, o persoana fizica ce nu declara masina la Directia de Taxe si Impozite Locale in termen de 30 de zile de la data dobandirii va plati o amenda de 35 de lei.

    Puteti scapa de tot acest calvar apeland la serviciile unei firme de inmatriculari auto ce va poate oferi consultanta gratuita si va poate reprezenta in toti pasii necesari inmatricularii, atat pentru persoane fizice cat si pentru cele juridice.

    Vizualizari: 36348