rss

Corvette Z06 de la Katech Performance

  1. 20/08/2008
  2. Tags: Corvette, Katech Performance, Z06
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Urmand parca exemplul italienilor de la Ferrari sau Lamborghini, care au facut un adevarat curent din constructia supercar-urilor ultrausoare, Katech Performance pune la dispozitie un pachet special dedicat celor care vor sa-si transforme Corevtte-ul Z06 intr-un adevarat campion pe circuitele de viteza.

    Mai usor, mai puternic si mai agil, coupe-ul american a primit si un nou nume, credem noi suficient de sugestiv: ClubSport.

    Totul a inceput cu o cura de slabire, noile componente aftermarket instalate de inginerii lui Katech (in mare parte elemente de caroserie din fibra de carbon) reducand greutatea masinii de la 1.420 la 1.281 kg.

    Apoi, o serie de modificari tehnice au imbunatatit toate capitolele ce tin de dinamica masinii, incluzand aici aderenta, tinuta de drum pe viraje, capacitatea de franare si stabilitatea la viteze mari.

    Dintre masurile luate se remarca operatiunea de inlocuire a franelor de serie cu un sistem Brembo bazat pe prezenta a patru discuri de 355 mm si a unor etrieri cu sase pistonase in fata si patru pistonase in spate, montarea unui kit de suspensii cu sapte trepte de reglare atat pe cursa de compresie, cat si pe cea de destindere (executie realizata impreuna cu specialistii de la Moton si cu pilotul SCCA World Challenge, Andy Pilgrim), precum si instalarea unor roti cu jante din aliaj de 19 inch, “incaltate” cu pneuri Michelin Sport.

    Doritorii pot opta si pentru un kit de crestere a puterii motorului V8 de sapte litri cilindree, ce duce totalul numarului de cai la 585 de capete si cuplul la 760 Nm.

    Inainte de a bifa si aceasta optiune, asigurati-va totusi ca dispuneti de “ceva” mai mult decat cei 109.000 de $ minimum ceruti de Katech pentru un Z06 ClubSport...

    Vizualizari: 960