rss

Corvette SS/Blue Devil: primele informatii oficiale

  1. 16/04/2007
  2. Tags: Corvette, SS/Blue Devil
    Vezi toate fotografiile (2)
    Desi acel „oficiale” v-ar putea determina sa va ridicati una din sprancene, auto.ro va asigura ca cele ce urmeaza au fost declarate chiar de catre omul care acum trei zile ne amara cu vestea ca multe masini cu tractiune spate GM vor fi ucise in numele ecologiei.

    Asadar, Bob Lutz, pentru prima data de la debutul zvonurilor cu aproape un an in urma, a recunoscut existenta celui mai puternic Corvette din istorie.

    Blue Devil a scapat de Doamna cu Coasa (planul de reducere a numarului de masini cu tractiune spate din cadrul ofertei GM – n.r.) si se afla in stagiile finale de dezvoltare. Chestia asta are atat de multa putere, incat am fost nevoiti sa exploatam o zona a dinamicii pe care nu am mai avut de-a face pana in prezent. [...] Am atins un varf al vitezei si puterii necunoscut lui GM pana acum. Suntem la mare concurenta cu masini gen Porsche Carrera GT si cele mai rapide Ferrari”, a declarat in cadrul unui interviu acordat unei prestigioase reviste americane guru numarului unu mondial.

    Asadar, ne asteptam, ca toata lumea de altfel, la o cilindree gigantica, peste cea de sapte litri a lui Z06, la o putere „mult peste 600 CP” (dupa spusele lui Lutz) si la o proba 0-100 km/h incheiata in mai putin de 3,5 secunde.

    Cuplul ramane inca o necunoscuta, dar Lutz ne zgandare: „Va trebui evdent sa facem ceva in privinta cuplului pentru a-l restrictiona, altfel tot ceea ce veti primi cand veti dori sa accelerati este o punte in spate care se va invarti in gol”.

    Tot o necunoscuta este in continuare si numele pe care il va avea in final masina, dar ne gandim ca poate sa ii spuna cum vor ei: la doar 100.000 de $ cat va costa, asta va conta prea putin in ochii celor care vor realiza ca tocmai au economisit aproape 250.000 de $ fiindca au rezistat tentatiei de a cumpara un 599 GTB...
    Vizualizari: 870