rss

Corvette este ultima victima a crizei economice

  1. 16/09/2008
  2. Tags: Corvette, General Motors, GM
    Vezi toate fotografiile (1)


    Unele masini se vor vinde indiferent de conjunctura economica mondiala. Corvette parea ca se incadreaza in aceasta categorie: coupe-ul brutal, dar relativ accesibil ca pret, s-a vandut ani la randul la fel de bine.

    Insa, criza economica de peste Ocean a cauzat cea mai mare scadere a vanzarilor din ultimii 15 ani, benzina (pentru americani...) e mai scumpa ca niciodata, deci chiar si popularul Corvette a fost uitat de cumparatori.

    In primele opt luni vanzarile au scazut cu 8,5%, drept urmare General Motors va sista productia o saptamana, va reduce numarul masinilor asamblate (de la 18,5 la 15) si va concedia cativa angajati (75, mai exact).
    O masura similara n-a mai fost luata de 30 de ani, la fel cum nici discount-urile nu erau la moda cand venea vorba de Corvette. Dar, dat fiind faptul ca GM trebuie sa scape de un stoc marisor, angajatii primesc o reducere de aproximativ 14%, adica vreo 10.000 de dolari.

    Chiar si asa, macar Corvette-ul se vinde mai bine decat Cadillac XLR (care foloseste aceeasi platforma), din care abia au reusit yankeii sa vanda 118 bucati in august (fata de 2.300 in cazul lui Corvette), in ciuda unui discount si mai mare, adica 15.000 USD!

    Ia incercati sa ghiciti care model nu va mai avea un urmas?
    Vizualizari: 716