rss

Corvette C6 de la Specter Werkes

  1. 29/07/2008
  2. Tags: C6 gtr, Corvette, Specter werkes
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa mai multe luni de asteptare, cei de la Specter Werkes – oamenii care au promis americanilor pasionati de viteze ametitoare un Corvette cu totul si cu totul special – au prezentat urmasul celebrului C5 GTR, un supercar clasic (motor fata, tractiune spate) bazat, evident, pe Corvette C6.

    Modern si clasic in acelasi timp, C6 GTR este chiar atat de rapid pe cat arata, tunerul din Michigan revizuind serios aptitudinile V8-ului de 6,2 litri.

    De fapt, Specter Werkes urmeaza sa propuna mai multe variante de modificare a propulsorului masinii, dar acum nu este disponbila decat una: o operatiune de alezare ce mareste cilindreea la 6,8 litri, ce a avut ca rezultat direct cresterea puterii si cuplului la 535 CP, respectiv 719 Nm.

    Look-ul bolidului este pe masura vulcanului de sub capota: lat, jos si mai dichisit din punct de vedere aerodinamic decat modelul concurent la Le Mans, C6 GTR promite o aderenta de zile mari chiar si in cele mai stranse viraje, gratie si anvelopelor Michelin Pilot Sport 2 Zero Press de 285/30ZR19 pe fata si 335/25ZR20 pe spate.

    Doua discuri de 380 mm si doua de 355 mm (actionate de etrieri cu sase, respectiv patru pistonase) se vor ocupa de oprirea masinii chiar si in cele mai dificile situatii, in timp ce vopseaua argintie BASF va umple obiectivele aparatelor foto de pe marginea circuitelor de viteza.

    Tot ce mai trebuie pentru inceperea spectacolului sunt un Corvette C6 pe post de cobai si 34.995 de $, suma modica ceruta de Specter Werkes pentru a transforma eroul in supererou.
    Vizualizari: 962