rss

ContiSeal, anvelopa care se repara singura

  1. 12/02/2008
  2. Tags: Anvelope, Contiseal
    Vezi toate fotografiile (1)
    Continental va lansa incepand cu aceasta vara anvelopa care este capabila sa se repara singura si va putea fi folosita chiar daca are mai multe pene la activ.

    In interior, cauciucul este captusit cu un material special, care, in cazul unui incident, acopera automat gaurile mai mici de 5 mm in diametru.

    Continental recomanda acest sistem in detrimentul solutiilor runflat actuale, pentru ca acestea din urma necesita ranforsari suplimentare ale pneurilor, ceea ce afecteaza greutatea, dinamica si confortul masinii pe care sunt folosite.

    Desi pare un mare pas inainte, mai multe detalii n-au fost facute inca publice. Astfel, nu stim, de exemplu, ce timp de reactie are captuseala din momentul in care pneul se gaureste.

    Daca este prea lung, atunci runflat-ul actual pare mai avantajos, caci te poti duce (cu viteza redusa, ce-i drept) direct la prima vulcanizare, fara sa stai sa-ti murdaresti mainile montand rezerva.

    Dar probabil ca timpul de reactie este unul optim, altfel germanii n-ar avea de ce sa lanseze o tehnologie defectuoasa.

    ContiSeal va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva si se pare ca Volkswagen Passat CC va fi prima masina care va fi echipata cu noile pneuri.
    Vizualizari: 833