rss

Continental si Siemens VDO au decis sa fuzioneze

  1. 26/07/2007
  2. Tags: Continental, Siemens VDO
    Vezi toate fotografiile (1)
    Doi dintre cei mai mari furnizori de componente au decis sa isi uneasca fortele printr-o fuziune cu o valoare de 11,4 miliarde de euro, ce va avea neindoilenic o influenta majora asupra produselor majoritatii constructorilor auto.

    Deocamdata, afacerea asteapta aprobarea, insa, daca totul va fi O.K., ea va putea fi finalizata cel mai tarziu in cel de-al patrulea semestru al anului curent.

    Cele doua companii asigura componente vitale pentru aproape orice jucator important din industria auto mondiala – precum Toyota, GM, Ford, Renault, VW, DaimlerChrysler si BMW –, resursele financiare combinate (se asteapta ca cele doua companii sa fie complet integrate pana in 2009) putand facilita realizarea unor tehnologii foarte avansate la costuri mult mai mici, astfel incat acestea sa fie implementate pe diverse modele mai repede si la preturi mai mici decat pana acum.

    Cifra de afaceri combinata a lui Continental si Siemens VDO a fost anul trecut de 25 de miliarde de euro, conglomeratul urmand sa asigure locuri de munca pentru circa 140.000 de oameni.
    Vizualizari: 1071