rss

Continental intra in Cartea Recordurilor

  1. 29/06/2007
  2. Tags: Anvelope Continental
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dat fiind faptul ca a incaltat Porsche-ul 911 Turbo 9ff care a zburat cu 388 km/h catre un nou record mondial de viteza pentru o masina de strada, fabricantul de “gume” Continental a intrat la randul sau in Cartea Recordurilor cu “cea mai rapida anvelopa de productie de serie din lume”.

    Produsul se numeste ContiSportContact Vmax si numele sau spune totul: a fost conceput special pentru a rezista la torturile unor viteze foarte mari, specialistii germani concentrandu-se cu precadere asupra eficientii racirii sale si asigurarii unei aderente cat mai bune in conditii de ploaie.

    Acelasi tip de anvelopa a fost folosit de Jan Fatthauer (proprietarul companiei 9ff) si pe recentul “recordman” mondial al cabrioletelor – un Porsche Carrera care a ajuns la 380 km/h.

    Sigur, este posibil ca aceste performante de referinta sa nu reziste prea mult in Guiness Book, dat fiind faptul ca Bugatti Veyron deja a dovedit – e adevarat, neoficial – ca poate ajunge la 407 km/h; totusi, se pare ca tot 9ff va avea ultimul cuvant: in septembrie, la Nardo, supercar-ul GT9 va incerca sa ajunga la 409 km/h. Porbabil, incaltat tot de Continental…
    Vizualizari: 785