rss

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2022: toate informatiile despre editia din acest an a concursului exclusiv pentru automobile istorice

  1. 14/05/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Concorso d'Eleganza Villa d'Este este decorul de vis de pe Lacul Como pentru cel mai exclusivist concurs de automobile istorice remarcabile din lume. BMW Group Classic isi continua parteneriatul de peste 20 de ani cu Grand Hotel Villa d'Este, ca organizator al acestui concours unic.
    Organizatorul, in stransa consultare cu Grand Hotel Villa d'Este, reconsidera in mod constant programul Concorso d'Eleganza Villa d'Este pentru a asigura de fiecare data un format de eveniment adecvat timpurilor si circumstantelor. Din acest motiv, Concorso di Motociclette va continua sa fie suspendat deocamdata. O fateta noua si unica va fi integrata in weekendul de la Cernobbio pentru publicul larg: BMW Group Classic asteapta cu nerabdare sa va invite duminica, 22 mai, la evenimentul "Wheels & Weisswurscht Lake Como" de la Villa Erba. Noul eveniment de pe terenul aflat la cativa pasi de Villa d'Este va fi organizat foarte relaxat sub tema "Casually Celebrating Cars". "Wheels & Weisswurscht Lake Como” intampina cluburile internationale - BMW, Mini si de la alte marci - cu arome autentice bavareze din regiunea natala a organizatorului. Multi pasionati de automobile isi vor prezenta colectiile pretioase in fata vizitatorilor din incinta Villa Erba. O zona separata va fi rezervata vedetelor auto din istoria BMW M. Trei dintre legendarele BMW M RingTaxis de la Nurburgring se vor numara printre aceste vedete.
    Aproximativ 50 de automobile legendare din aproape 100 de ani de istorie se vor prezenta la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2022 in sapte clase, cu denumiri care reflecta aniversarile si superlativele competitiei din acest an:
    Clasa A – The golden age of elegance: the art deco era of motor car design (Epoca de aur a elegantei: era art deco a designului auto)
    Clasa B – Kompressor! The supercharged Mercedes-Benz (Kompressor! Mercedes-Benz supraalimentat)
    Clasa C – Celebrating 150 seasons at Villa d’Este: how grand entrances were once made (150 de sezoane la Villa d'Este: intrarile spectaculoase de alta data)
    Clasa D – The Cavallino at 75: eight decades of Ferrari represented in eight icons (Calutul Cabrat la 75 de ani: opt decenii de Ferrari reprezentate in 8 simboluri)
    Clasa E – Born for the racetrack: "Win on Sunday, sell on Monday" (Nascut pentru circuit: "Castiga duminica, vinde luni")
    Clasa F – 50 years of mean machinery: BMW M cars and their ancestors (50 de ani de masinii puternice; automobilele BMW M si predecesorii lor)
    Clasa G – Breaking the speed barrier: pioneers that pursued the magic 300 kph (Spargand bariere de viteza: pionieri in cautarea limitei magice 300 km/h)
    BMW Motorsport GmbH a fost fondata in urma cu 50 de ani ca o subsidiara a BMW AG. A capatat repede un statut legendar si a deschis multe orizonruri. Din 1993 a fost redenumit BMW M GmbH. BMW M are o istorie impresionanta de masini de curse si automobile de inalta performanta. Propria clasa de jurizare "50 years of mean machinery - BMW M cars and their ancestors" va documenta si onora Concorso d'Eleganza Villa d'Este din acest an.
    50 de ani de BMW M marcheaza si ocazia cand multe automobile de colectie BMW Group Classic care reprezinta aceasta istorie sunt aduse in luna mai la Lacul Como pentru a fi expuse. Masinile de curse BMW istorice vor fi prezente, precum si automobilele BMW, dar si atractivele modele BMW Seria 7.
    BMW Group Classic face o punte intre trecutul, prezentul si viitorul mobilitatii prin prezentarea automobilelor de colectie istorice si actuale. Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2022 se va concentra pe apogeul luxului, elegantei si sportivitatii.
    Doua premiere ale unor automobile BMW exceptionale arata drumul catre viitor: mult asteptatul BMW M4 CSL va avea premiera mondiala la Concorso d'Eleganza, in timp ce noul BMW i7 - primul BMW Seria 7 electric - va fi prezentat la Concorso d'Eleganza. Bazat pe motocicleta Supersport radicala M 1000 RR, BMW Motorrad prezinta o editie speciala aniversara care va aparea impreuna cu BMW M4 CSL.
    Un alt punct culminant este Rolls-Royce Boat Tail. Pe parcursul unui proiect de patru ani, trei automobile cu adevarat unice au fost proiectate pentru clientii individuali Rolls-Royce. Urmatorul capitol din Boat Tail va fi prezentat la Concorso d'Eleganza din acest an.
    Cea de-a 75-a aniversare a producatorului italian Ferrari va fi onorata si cu propria sa categorie de competitie: "Cavallino at 75: eight decades of Ferrari represented in opt icons" aduce la viata istoria extraordinara a marcii intr-o clasa speciala.
    2022 este un an foarte special pentru emblematica Villa d'Este. Proiectat initial ca o resedinta privata pentru cardinalul Tolomeo Gallio in secolul XVI si transformat intr-unul dintre cele mai bune hoteluri din lume in 1873, Villa d’Este sarbatoreste anul acesta cel de-al 150-lea sezon hotelier. Este imposibil sa nu fii cuprins de stralucirea tacuta si de istoria Villa d’Este, marea doamna fiind gazda unora dintre cele mai mari nume din cinema, arta, literatura, politica si afaceri in ultimele 150 de sezoane. Legendarul hotel a rezistat testului timpului si a evoluat cu gratie, iar acest an aniversar va onora traditiile pentru care Villa d’Este este faimoasa si adorata, sarbatorind totodata inovatiile continue care afirma hotelul ca un simbol in evolutie in industrie. Aceasta aniversare merita o clasa separata de automobile Concorso d'Eleganza: "Celebrating 150 seasons at Villa d'Este: how grand entrances were once made" prezinta automobile care au trecut in cartea de istorie a concursului drept castigatoare ale Coppa d'Oro Villa d'Este sau trofeul "Best of Show" de la primul eveniment din 1929.
    Prelude Tour este deja o mare traditie si pentru prima data in acest an incepe in apropiere, la Milano. Portofoliul exclusiv de masini istorice unice inscrise va urma un traseu atent selectat catre Concorso d'Eleganza de pe Lacul Como in joia dinaintea evenimentului principal, sosind la Cernobbio dupa-amiaza. De asemenea, publicul larg are posibilitatea de a admira automobilele in diferite locatii din centrul metropolei Milano. Marea parada a automobilelor tuturor participantilor va avea loc sambata la Villa d’Este. in aceasta zi, Coppa d’Oro Villa d’Este va fi atribuita prin Referendum Public celei mai frumoase masini.
    Week-end-ul va culmina duminica, cand conceptele auto si automobilele participante cele mai bine plasate vor fi expuse in incinta Villa d'Este, iar premiile vor fi decernare castigatorilor de clasa. De aceasta data, "BMW Group Trophy - Best of Show" va fi acordat dupa-amiaza.
    De zece ani, producatorul de ceasuri A. Lange & Sohne este un partener apreciat al Concorso d'Eleganza. in acest an, castigatorul "Best of Show" va primi un model unic 1815 CRONOGRAF din aur alb, cu care A. Lange & Sohne comemoreaza legatura istorica dintre motorsport si cronometraj. 
    Concorso d’Eleganza Villa d’Este isi exprima sincerele multumiri partenerilor sai de lunga durata A. Lange & Sohne si Vranken Pommery pentru cooperarea lor excelenta si consacrata.

    Vizualizari: 626
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »