rss

Concernul PSA (Peugeot - Citroën) si Bosch isi unesc fortele pentru dezvoltarea tehnologiei hibrid

  1. 19/02/2009
  2. Tags: Bosch, Hibrid, Peugeot-Citroen, tehnologie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Concernul PSA (Peugeot Citroën) si Robert Bosch GmbH anunta incheierea unui parteneriat strategic in vederea dezvoltarii tehnologiei Diesel hibrid. Bosch va contribui la dezvoltarea electromotoarelor si a dispozitivelor electronice de propulsie pentru sistemele Diesel hibrid utilizate de concernul Peugeot- Citroën la producerea autovehiculelor cu tractiune integrala. De asemnea, Bosch va asigura productia de serie a acestor elemente.

    Tehnologia inovatoare Diesel hibrid a fost prezentata pentru prima data în cadrul Salonului Auto de la Paris, in dotarea modelelor Peugeot Prologue si Citroën Hypnos si va fi utilizata la fabricarea autovehiculelor Peugeot si Citroën, incepand din anul 2011.

    In baza acestui parteneriat, Bosch livreaza motoare electrice prin propulsia punii spate, generatoare de inalta tensiune, montate in zona anterioara a autovehicului, precum si dispozitivele necesare pentru controlul acestora. De asemenea, Bosch livreaza interfetele dintre componentele electrice si electronice, precum si Sistemul Antiblocare ABS si Programul Electronic de Stabilitate ESP.

    Producatorul francez doreste lansarea pe piata, cu costuri reduse si intr-un interval de timp mai scurt, inovatii tehnice care sa reduca în mod semnificativ emisiile de CO2.

    Echipa special formata pentru Proiectul „Hibrid” reuneste circa 370 de experti din diferite departamente din cadrul grupului Bosch, sarcina lor fiind dezvoltarea si comercializarea sistemelor si componentelor pentru autovehiculele hibrid si electrice.

    Vizualizari: 1088