rss

Conceptul Pininfarina Cambiano ar putea fi produs in serie limitata

  1. 15/03/2012
  2. Tags: cambiano, Concept, Pininfarina
    Vezi toate fotografiile (3)

    Carosierul italian Pininfarina a lansat la Geneva conceptul Cambiano, dedicat orasului omonim unde functioneaza centrele de design si inginerie. Potrivit companiei, prototipul ar putea fi produs intr-o editie limitata.

    Cambiano are mari sanse sa intre in productie, dupa ce un oficial al companiei a declarat ca intentioneaza sa lanseze intr-o serie extrem de limitata modelul, daca vor fi depasite probleme de natura economica.

    Potrivit administratorului delegat Pininfarina, in prezent sunt in cautarea unor constructori auto sau investitor privati, interesati de acest proiect. Numai un singur exemplar Cambiano ii costa pe italieni in jur de un milion de euro. Daca vor gasi finantatori, productia ar putea creste la 70-75 unitati, iar costurile vor fi reduse cu pana la 400.000 euro pentru fiecare exemplar in parte.

    In aceasta situatie, carosierul va putea produce toate cele 75 de exemplare intr-un interval de timp cuprins intre 24 si 30 de luni.

    Conceptul Cambiano utilizeaza o platforma mecanica hibrida EREV, propulsia fiind asigurata de patru unitati electrice pe fiecare roata, ajutate de un motor cu combustie interna diesel. Versiunea de serie ar putea primi un propulsor pe benzina, in locul celui pe motorina.

    Vizualizari: 1421