rss

Conceptul Holden HRT 427, vandut pentru 920.000 $

  1. 07/04/2008
  2. Tags: Holden, Holden hrt 427, Hsv
    Vezi toate fotografiile (7)
    Holden are o groaza de fani in Australia si nici nu e de mirare, dat fiind faptul ca, la ora actuala, proiecteaza si construiesc muscle-car-uri chiar mai apetisante decat ale americanilor.

    Totusi, nici chiar cei mai optimisti lideri ai marcii GM nu se asteptau ca unul dintre acesti entuziasti sa fie de acord sa plateasca 920.000 de $ australieni (circa 850.000 de $ americani) pe un concept car dezvoltat de tunerul oficial Holden, HSV, si partenerul sau din lumea curselor, HRT, acum... sase ani.

    HRT 427 a fost construit in doar doua exemplare si, initial, se dorise a fi un precusor al unui model de top ce urma a fi fabricat intr-o editie limitata, performantele sale fiind de-a dreptul exceptionale: cei 560 CP dezvoltati de motorul V8 Chevy de sapte litri cilindree (preluat chiar de pe modelul de curse Corvette C5R) propulsau masina pana la 100 km/h in mai putin de patru secunde.

    De fapt, intreaga masina era un model de curse adaptat pentru sosea, pedigree-ul sau fiind absolut irezistibil pentru noul sau proprietar (care a tinut sa-si dezvaluie numai porecla – Chooka), un avid colectionar de modele Monaro (nu mai putin de 20 de asemenea masini odihnesc in garajul sau).

    Din pacate pentru alti fani Holden cu bani, cel de-al doilea HRT 427 nu este de vanzare, Holden luand decizia de a pastra masina in muzeul companiei.
    Vizualizari: 952