rss

Concept: Land Rover 6x4 Puma

  1. 13/05/2008
  2. Tags: Land rover 6x4 puma concept
    Vezi toate fotografiile (3)
    De parca Land Rover Defender nu ar fi fost suficient de "rau" prin designul afisat, niste malaysienii s-au gandit sa-l faca si mai rau adaugandu-i inca doua roti.

    Cele doua companii care au construit bestia din fotografiile de fata sunt Land Rover Malaysia si Sasbilt Technologies Malaysia.

    Prototipul, care a fost botezat Land Rover 6x4 Puma Concept, a fost expus la expozitia Defence Services Asia 2008, unde, daca este sa ne luam dupa spusele oficialilor celor doua companii, a avut un succes remarcabil, starnind interesul Fortelor Armate Malaysiene, dar si a numerosilor vizitatori straini.

    Acest vehicul inedit dispune de un ampatament marit la 3.302 mm, iar tractiunea poate fi doar pe patru roti (6x4) sau chiar integrala (6x6). Compartimentul din spate poate gazdui un generator electric, echipamente de radio si satelit, precum si cel putin patru persoane. Usile cabinei sunt mai late pentru a inlesni accesul si incarcarea echipamentului radio.

    O antena de satelit de mari dimensiuni poate fi montata pe plafon pentru ca Land Rover 6x4 Puma Concept sa poata fi folosit ca vehicul VSAT in timpul unei lupte.

    Conceptul este propulsat de motorul turbodiesel de la Ford, Duratorq 2.4, care poate produce, in functie de modificari, intre 74 si 135 CP si, respectiv, intre 185 si 285 Nm de cuplu.
    Vizualizari: 924