rss

Comisia Europeana cedeaza

  1. 07/02/2007
  2. Tags: Comisia Europeana
    Vezi toate fotografiile (2)
    Tensiunile create intre constructorii auto germani si Comisia Europeana s-au mai relaxat dupa ce ultima a anuntat ca va „inmuia” decizia luata cu privire la limita maxim admisa a emisiilor de dioxid de carbon produse de un autoturism construit pe Batranul Continent.

    O sursa din cadrul acestui for a declarat ca stacheta va fi urcata de la 120 la 130 g /km, termenul de atingere al acestui obiectiv ramanand neschimbat: 2012.

    Totusi, aceeasi sursa a declarat ca organizatia din care face parte nu va inceta sa vaneze telul initial stabilit, urmarind sa impuna fabricantilor auto sa mareasca numarul modelelor capabile sa mearga cu biodiesel si alti combustibili alternativi.

    Comisia se pare ca a cedat la insistentele formulate la unison de catre principalii constructori europeni si cancelarul Germaniei Angela Merkel, acestia invocand pericolul in care s-ar afla cei aproximativ 12 milioane de angajati implicat in industria auto europeana.

    Comisia Europeana a pus piciorul in prag dupa ce a constatat ca producatorii sunt departe de obiectivul de 140 g/100 km, fixat pentru 2008, in acest moment media industriei fiind de 161 g/100 km.
    Vizualizari: 967