rss

Cod galben de ninsoare: Vezi ce drumuri sunt inchise

  1. 02/02/2012
  2. Tags: cod galben, drumuri inchise
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa codul portocaliu de ger, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben de ninsoare. Mai multe drumuri nationale sunt inchise, printre care si Autostrada Soarelui, pe tronsonul Lehliu - Fundulea.

    La aceasta ora (12:45) circulatia este intrerupta, din cauza zapezii si viscolului, pe urmatoarele drumuri nationale:

    - Autostrada A2 pe tronsonul Bucuresti - Lehliu - Fundulea (zapada, viscol, vizibilitate extrem de redusa);
    - DN22 Râmnicu Sarat – Braila;
    - DN22F Izvoarele - Nalbant, in judetul Tulcea;
    - DN23B Maicanesti - Codresti, in judetul Vrancea.

    Traficul greu a fost restrictionat pentru evitarea blocajelor si pentru facilitarea interventiei utilajelor de deszapezire astfel:

    - pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, pe DN2C Costesti – Padina si pe DN2B Buzau – Braila;
    - pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe DN2(E85) Bucuresti – Buzau si pe DN5 Bucuresti – Giurgiu.

    Nici pe A1 Bucuresti – Pitesti lucrurile nu stau bine, pe carosabil fiind formata gheata intre kilometrii 49 si 86, in timp ce stratul de zapada masoara intre 1 si 2 centimetri.

    Codul galben de ninsoare este valabil in intervalul  3 februarie, ora 10:00 - 5 februarie, ora 20:00. Ninsorile vor cuprinde toate regiunile tarii, iar local acestea vor fi mai abundente.

    Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zapada.

    Vizualizari: 1895