rss

Cobalt va primi motorul turbo de pe HHR SS

  1. 27/10/2007
  2. Tags: Red & green, Vehicul 4x4
Cobalt SS Supercharged a fost un coupe destul de hot, dar n-a reusit sa tina pasul cu unii dintre competitorii sai. Insa asta n-ar fi fost neaparat o problema daca s-ar fi vandut cum se astepta "stapanirea", ceea ce - da, ati ghicit - nu s-a intamplat, deci GM l-a lasat "liber de contract".

Totusi, un model mai sportiv se impune si, ca sa faca fata si concurentei, va primi un nou agregat turbo, prezent si pe nou-venitul Chevrolet HHR SS (dar si pe "fratii" Saturn Sky Red Line-Pontiac Solstice GXP).

Acest propulsor este mai puternic decat vechea versiune dotata cu compresor (260 CP vs 205 CP), ceea ce face din Cobalt o masinarie comparabila cu varianta americana a lui Mazda3 MPS sau Dodge Caliber SRT-4, cel putin in termeni de putere bruta.

Pentru ca vechiul Cobalt avea si alta problema: la 1.360 kg era cam greu, mai ales raportat la concurenta (nici Sky sau Solstice nu stateau mult mai bine) si nu este sigur ca acest lucru va fi rezolvat, impresia generala fiind ca GM a ales mai degraba calea comoda, prin grefa rapid aplicata, preferand sa nu-si murdareasca prea mult manutele.
Vizualizari: 1016