rss

Clona lui Smart Fortwo va ajunge subiect de proces penal

  1. 22/08/2007
  2. Tags: Clona lui Smart Fortwo
    Vezi toate fotografiile (1)
    Este deja un fenomen binecunoscut faptul ca chinezii adora sa copieze masinile unor producatori europeni sau asiatici de renume pentru a le vinde apoi la preturi derizorii pe propria piata.

    Aceste obiceiuri au provocat scandaluri si in trecut, insa acestea vor lua capata cat de curand o noua dimensiune, pe masura ce chinezii planuiesc sa comercializeze aceste falsuri si in Europa.

    Un prim caz de acest gen ii implica pe cei de la Mercedes, realizatorii originalului ForTwo, si Shuanghan Noble (foto), o copie oribila si mult prea evidenta a simpaticei masini de oras Smart.

    Autoturismul din tara Marelui Zid este propus pe piata din Germania de importatorul China Automobile Deutschland, care il comercializeaza la un pret de 7.000 de euro, facandu-l cel mai ieftin autotursim din acest stat.

    Mercedes incearca acum sa interzica vanzarea lui Noble in Germania, pe motiv ca acesta isi sprijina vanzarile pe appeal-ul irezistibil al designului lui Smart ForTwo, un motiv care, fie vorba intre noi, va fi destul de probabil suficient de solid pentru ca orice judecatorie sa il foloseasca in interesul protejarii industriei nationale si, de ce nu, anihilarii oricaror asemenea tentative grosolane de a face bani prin evitarea drepturilor de copyright.
    Vizualizari: 967