rss

CLK va fi integrat in gama E-Klasse?

  1. 11/09/2008
  2. Tags: CLK, CLS, E-Klasse, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)


    Conform unor zvonuri din presa germana, se pare ca Mercedes vrea sa-si reorganizeze gama, mai ales in ceea ce priveste denumirile. 

    Astfel, de exemplu, CLK, un model care este pozitionat intre C si E-Klasse, ar urma sa fie integrat in gama noii limuzine de clasa mare, programata sa apara in curand.

    CLK oricum se afla intr-o pozitie neobisnuita: folosea platforma lungita a lui C-Klasse, dar multe motorizari veneau pe filiera fratelui mai mare, care frate mai mare nu avea de mult o versiune coupe. Deci, CLK putea fi privit drept coupe-ul E, iar Mercedes de semne ca vrea sa oficializeze aceasta idee.

    Mai mult, CLK nu va fi singurul model care va avea aceasta soarta, circuland vesti similare si despre superbul CLS, ce ar urma sa fie integrat in gama navei amiral, S-Klasse.

    E drept ca producatorul german si-a extins serios oferta de automobile in ultimii 15 ani, astfel ca, pe de o parte, renuntarea macar la doua din multele denumiri poate face gama mult mai transparenta, mai usor de cuprins si categorizat.

    Pe de alta parte, CLK si CLS, in timp, si-au creat o imagine buna, la care e pacat sa renunti, deci decizia are parti pro si contra cam egale, facand-o foarte grea de luat.
    Vizualizari: 1344