rss

Claudiu David a facut un test cu C2R2

  1. 30/08/2007
  2. Tags: Citroen c2 r2
    Vezi toate fotografiile (3)
    Claudiu David mai trebuie sa astepte aproape doua luni pana la urmatoarea sa participare in Campionatul Mondial de Raliuri. Profitand de aceasta perioada libere, vicecampionul de anul trecut al raliurilor din Romania a testat un Citroen C2 R2 alaturi de Simon Jean Joseph, fostul campion european de raliuri din 2004, actualmente pilot de uzina Citroen in IRC (Intercontinental Rally Challenge).
        

    Testele cu Citroen C2 R2 au avut loc langa orasul Zlin, in Cehia, pe proba speciala pe care pilotii inscrisi in Barum Rally 2007 au avut programat shakedown-ul. Simon Jean Joseph, care a luat startul in etapa de IRC cu un Citroen C2 Super 1600, a facut o prezentare tehnica a masinii dupa care Claudiu David a urcat in dreapta pentru a se familiariza cu bolidul de curse. „Am stat in dreapta lui Simon Jean Joseph si am incercat sa vad cum se comporta masina pe asfalt, ce stil de pilotaj adopta si sa adun cat mai multe informatii despre traseu”, a spus Claudiu David.

    Dupa prezentarea masinii, facuta de Simon Jean Joseph, a fost randul lui Claudiu David sa piloteze C2-ul pe asfalt. Proba speciala, ceva mai lunga de doi kilometri, a fost una tehnica cu o suprafata alunecoasa, in special pe viraje, datorita faptului ca in shakedown-ul oficial pentru Barum Rally pilotii au aruncat mult noroi de pe margine. „Pe asfalt masina este ascultatoare, previzibila, nu surprinde si asta o face usor de pilotat. Mi-a facut o placere deosebita sa testez C2-ul in regim de cursa. Am folosit acelasi set-up ca si Simon Jean Joseph si nu am simtit nevoia sa fac vreo modificare. Am incercat doar sa-mi schimb putin stilul meu de pilotaj, eu fiind obisnuit cu o masina cu tractiune integrala. Dupa primii kilometri, de acomodare, nu am simit decat un singur lucru. Ca nu vreau sa ma mai dau niciodata jos din ea”, a spus pilotul OMV PETROM, la finalul sesiunii de teste organizata de Citroen Sport.

    Citroen C2 R2 are un motor de 1592 cmc care dezvolta 185 CP la 7.200 rpm si un cuplu maxim de 175 Nm/5.000 rpm si este un model care se bucura de succes si in Campionatul de Raliuri al Romaniei. Pretul unui Citroen C2 R2 porneste de la 47.500 Euro si poate ajunge, cu dotari suplimentare, la aproape 60.000 Euro. 
    Vizualizari: 866