rss

Civic Mugen RR: o noua bestie de la Honda

  1. 29/06/2007
  2. Tags: Civic, Honda, Mugen
    Vezi toate fotografiile (1)
    De obicei, Honda are planuri mai interesante pentru piata japoneza fata de cea europeana si o va dovedi din nou in luna septembrie a acestui an, cand constructorul nipon va elibera noul Civic Mugen RR – o noua provocare pentru maniacii vitezei de la Soare Rasare.

    Practic, atat din punct de vedere a aspectului, cat si al tehnicii, masina va mai avea putine in comun cu pasnica familiala pe care se bazeaza, urmand a fi mult mai puternica si mai usoara.

    Cu ajutorul specialistilor de la divizia de curse Mugen, cei de la Honda au impins puterea propulsorului de doi litri de pe Civic Type-R pana la 240 CP, obtinuti ca de obicei la turatii ametitoare: 8.000 rpm.

    Mai mult decat atat. noul motor (ii putem spune asa, date fiind modificarile intense efectuate la nivelul sistemului de admisie, al celui de evacuare si al arborelui cu came) va pune in miscare o caroserie usurata cu 10 kg, japonezii inclocuind anumite panouri din otel cu unele din aluminiu si chiar fibra de carbon.

    Apoi, la nivelul trenului de rulare, suspensiile sunt chiar mai sportive decat ale lui Type R, franele sunt mai incisive iar anvelopele originale au fost inlocuite cu patru gume Bridgestone Potenza.

    Doar 300 de unitati vor fi produse din acest Civic foarte special – toate vopsite in rosu Milan –, probabil prea putine pentru a se deranja sa faca cateva si cu volan pe stanga.
    Vizualizari: 1077