rss

Citroen lanseaza sistemul Snow Motion

  1. 27/02/2009
  2. Tags: Citroen, Snow Motion
    Vezi toate fotografiile (1)


    Citroen lanseaza sistemul inteligent Snow Motion, dezvoltat pentru a conduce eficient si in deplina siguranta in conditii extreme.

    Spre deosebire de orice alt sistem antiblocare traditional, care reglemeteaza fiecare roata independent, sistemul Snow Motion nu va opri sistemul de tractiune al masinii in conditii extreme iar masina va continua sa progreseze eficient in orice fel de conditii
    Noul Citroen C5 a fost ales ca fiind pionierul sistemului Snowm Motion.

    In cazul in care drumul prezinta conditii dificile,sistemul masoara informatiile venite din partea soferului (acceleratia, unghiul de rotatie al volanului) si analizeaza conditiile din exterior (inclinatia drumului, aderenta, grosimea stratului de zapada). Informatiile venite din partea soferului sunt comparate cu realitatea de pe drum. O unitate electronica de control calculeaza setarile recomandate, care sunt trimise ulterior sistemului de control al motorului si sistemului de franare.

    Diferenta intre setarile recomandate si raspunsul autovehiculului este determinata instantaneu, iar ajustarile necesare sunt facute pentru a optimiza comportamentul masinii in functie de actiunile celui aflat la volan si realitatea existenta pe sosea.

    Pornirea este activa pana la 4 km/h, este caracterizata de folosirea alternativa a celor doua roti motrice. Daca este necesara, faza de pornire se activeaza in functie de grosimea zapezii, aderenta disponibila si forta de accelerare a autovehiculului.

    Pe carosabil umed sau uscat, Snow Motion distribuie curba de cuplu intre cele doua roti motrice, optimizand astfel nivelul de aderenta pentru o tractiune mai buna.
     

    Vizualizari: 1345