rss

Citroen DS INSIDE Concept: primele fotografii

  1. 06/02/2009
  2. Tags: C-Cactus, C-Sportlounge, C3 picasso, Citroen, DS Inside, DS3, DS4, DS5, Hypnos
    Vezi toate fotografiile (11)

    In aceeasi zi in care au dezvaluit noul logo al marcii, francezii de la Citroen au publicat primele fotografii cu conceptul DS Inside, cel care va sta la baza primului model de serie din noua linie premium DS (Distinctive Series) ce va rivaliza cu MINI Cooper si Alfa Romeo MiTo.

    Galerie foto aici

    Dupa cum sugereaza si numele, noul DS3 va reinvia legendarul model DS care a facut istorie intre anii 1955 si 1975, fiind considerat ca fiind cel mai reprezentativ din intreaga existenta a producatorului francez, si va fi urmat de modelele DS4, un crossover intre o berlina si un coupe compact de dimensiunile unui Golf, si DS5, un model premium compact ce va fi un mix intre conceptele C-Sportlounge si Hypnos.

    Dar, judecand prin prisma acestor fotografii, acest concept nu are nimic in comun cu modelul din urma cu peste trei decenii. Francezii nu au furnizat nici o informatie, insa noul DS3 ar putea sa fie construit pe baza recent lansatului MPV C3 Picasso.

    Alte surse spun ca Citroen DS3 va fi construit pe baza prototipului C-Cactus prezentat in 2007, la Frankfurt. Asta inseamna ca modelul de serie va avea o lungime de 4,2 metri si va ascunde sub capota motorul turbo de 175 CP care se regaseste si pe Peugeot 207 RC si MINI Cooper S, care va fi urmat si de propulsoare diesel HDi.

    Va vom dezvalui alte informatii oficiale de indata ce acestea vor fi facute publice de catre cei de la Citroen in urmatoarele 24 de ore.

    Vizualizari: 1757