rss

Citroen C4 WRC HyMotion4, primul hibrid din WRC

  1. 15/10/2008
  2. Tags: C4 WRC HyMotion4, Citroen, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)
        

    C4 WRC HyMotion4 este dovada ca Citroen se aliniaza din toate punctele de vedere la noile trenduri mondiale privind ecologia. Acesta este un model hibrid care dispune de un sistem de recuperare a energiei cinetice si transformarea acesteia in energie electrica.

    Un motor electric de 125kw este legat la puntea spate a masinii cu tractiune integrala, in timp ce o baterie litiu-ion este plasata pe rezervor, iar energia eliberata la franare este reciclata gratie unui sistem special.

    Pilotul poate obtine un plus de putere pentru o perioada limitata de timp prin simpla apasare a unui buton, sau poate conduce masina pe segmentele de legatura intre probele speciale utilizand doar motorul electric, care are o autonomie de 40 de kilometri. Functionarea in tandem a celor doua motoare scade consumul de combustibil cu pana la 30%.

    Din pacate, deocamdata C4 WRC HyMotion4 ramane doar o mostra de "uite ce putem sa facem!", pentru ca Citroen nu a anuntat daca sau cand vor "arunca" hibridul WRC in competitie.
    Vizualizari: 1188