rss

Citroen C4 Sedan a sosit si in Romania, la un pret de pornire de 16.817 euro cu TVA inclus

  1. 02/05/2008
  2. Tags: C4 sedan
    Vezi toate fotografiile (14)

    Noul Citroën C4 Sedan vine in completarea gamei C4 existente, compusa dintr-o berlina in 3 si 5 usi si un coupé, care s-a vandut in aproape 650.000 de exemplare de la lansare.

    Aceasta berlina tricorp beneficiaza de numeroasele atuuri ale modelului C4 in ceea ce priveste echipamentele, confortul oferit si siguranta, materializand dorinta constructorului francez de a le oferi clientilor sai deplina incredere in vehiculele pe care le produce.

    C4 Sedan dispune de un post de condus ergonomic, care faciliteaza accesul la informatii datorita volanului multifunctional cu centrul fix (reglabil pe inaltime si in adancime in echiparea standard) si afisajului central pe care sunt afisati parametrii principali referitori la condus.

    Noul C4 Sedan este un vehicul foarte spatios cu un design ingenios, care ofera fiecarui pasager un spatiu individual. Modelul are dimensiuni generoase (lungime de 4,77 m, latime de 1,77 m si inaltime de 1,51 m), habitabilitatea devenind referinta pentru clasa din care face parte.

    Cu un ampatament exceptional, de 2,71 metri, C4 Sedan mosteneste o caracteristica care a jucat mult timp un rol esential in succesul vehiculelor Citroën de pe segmentul limuzine. Datorita acestui ampatament, noul sedan ofera spatiu si confort pasagerilor, atat in fata, cat si in spate. C4 Sedan se remarca ca referinta pe segmentul sau si prin distanta pentru coate de 1,42 m, atat la locurile din fata, cat si la cele din spate.

    Cu un comportament rutier impecabil si motoare performante, unul pe benzina si un diesel. Versiunea pe benzina este un 1.6i 16V care dezvolta 110 CP/5.800 rpm si un cuplu maxim de 147/4.000 rpm. Avand o reactie rapida si la turatii foarte mici, ofera un cuplu de 132 Nm – 90% din cuplul maxim – inca de la 2.000 rpm. Si dieselul 1.6 HDi DPFS, care genereaza 110 CP /4.000 rpm si un moment maxim de 240 Nm/1.750 rpm. Pentru o reactie imbunatatita a motorului in timpul accelerarilor bruste, intervine functia „overboost”, care asigura un surplus de cuplu de 20 Nm, crescand rata injectiei de combustibil. Ambele motorizari sunt asociate unei cutii de viteze manuala in cinci trepte.

    Noul Citroën C4 Sedan este fabricat in Argentina, la uzina de la Palomar din apropiere de Buenos Aires, modelul comercializandu-se pe piata sud-americana din aprilie 2007.

    In Romania, C4 Sedan este disponibil in show-room-urile Citroën incepand cu 18 aprilie 2008, la un pret de pornire de 16.817 euro cu TVA inclus, valabil pentru versiunea 1.6i SX. Oferta de lansare consta intr-o reducere de 1.250 de euro la pretul cu TVA inclus.

    Partea frontala a lui C4 Sedan indica apartenenta la familia Citroën. Logo-ul marcii franceze este pozitionat central pe capota motorului si se continua cu bare cromate, care ating farurile in forma de bumerang, situate pe partile laterale.

    Vazut din lateral, conturul lui C4 Sedan „tradeaza” spatiul interior confortabil si luminos pus de care beneficiaza pasagerii. Forma si dimensiunea parbrizului si geamurile laterale alungite si arcuite accentueaza aspectul elegant si stilat al modelului C4 Sedan. Silueta sa sugereaza robustete, in timp ce linia cromata care se intinde pe toata lungimea profilului contribuie la impresia de echilibru.

    Partea din spate a masinii sugereaza o tinuta buna de drum. Consola impozanta din spate ii confera vehiculului un aspect sigur si stabil. Stopurile in forma de bumerang reflecta designul farurilor, iar dunga cromata care uneste blocurile optice subliniaza capacitatea mare a portbagajului, care are un volum de 513 litri VDA, unul de referinta pentru segmentul sau.

    Accesul la spatiul destinat bagajelor este foarte practic datorita deschiderii largi a capacului portbagajului, in timp ce distanta de 1,04 m dintre arcele rotilor faciliteaza incarcarea unor obiecte voluminoase. Portbagajul are o lungime de 1,21 m si o inaltime de 50 cm sub copertina pentru bagaje. Ca echipament standard, dispune si de un scaun spate rabatabil de 60/40.

    In functie de nivelul de echipare, C4 Sedan dispune de aer conditionat manual sau automat bi-zona, precum si de jante de 15 inch si pneuri de 195/65 sau de 16 inch cu pneuri de 215/55 (roata de rezerva are aceleasi dimensiuni cu rotile originale).

    In echiparea standard, C4 Sedan dispune de servodirectie variabila controlata de o pompa electrica. Nivelul de asistenta variaza in functie de turatia motorului si de unghiul de bracare pentru a obtine un nivel de putere adaptat oricarei situatii. Directia este mai rigida la viteze mari, pentru o siguranta sporita, si mai flexibila la viteze mici, pentru o manevrare mai usoara. Tot standard sunt disponibile sistemele de siguranta ESP si ASR.

    Foto: Freelancer 

    Vizualizari: 1659