rss

Citroen C4 BioFlex vine in septembrie

  1. 21/08/2007
  2. Tags: C4 BioFlex, Citroen
    Vezi toate fotografiile (2)
    Versiunea de tip flex-fuel a compactei Citroen este programata sa apara pe piata peste numai o luna, primele state care vor beneficia de prezenta sa in showroom-uri urmand a fi Franta si Suedia.

    Desi acesta este primul model consumator de bioetanol pe care grupul francez il ofera in Europa, trebuie mentionat ca asemenea masini sunt deja comercializate in Brazilia, unde au acaparat 65% din vazarile lui citroen de anul trecut.

    C4 BioFlex este asadar echipat cu un motor de 1,6 litri ce generaza 110 CP si este modificat astfel incat sa functioneze si cu celebrul combustibil botezat E85.

    In acele momente el polueaza cu 5% mai putin decat atunci cand consuma benzina si are un plus de trei CP (107 CP pentru “personalitatea” nociva planetei), insa si consuma semnificativ mai mult: 9,8l/100 km in loc de7,1l/100 km.

    Probabil, masina va deveni o vedeta doar in flotele organizatiilor ecologiste, mai ales ca francezii au anuntat ca va avea un pret identic cu al modelului normal pe benzina de 1,6 litri.
    Vizualizari: 934